KOALICIJSKI DOGOVOR

Nova slovenska vlada podržat će arbitražni sporazum sa Hrvatskom

jansa
Saša Despot
29.01.2012.
u 16:12

Cilj je to koalicijskog dogovora između pet stranaka desnice i centra u slovenskom parlamentu.

Nova slovenska vlada na čelu sa budućim premijerom Janezom Janšom zalagat će se za dobrosusjedske odnose u sklopu kojih planira podržati arbitražni sporazum sa Hrvatskom, piše HRT.

Nakon imenovanja Janeza Janše mandatarom za sastavljanje nove slovenske vlade u subotu je potvrđen i koalicijski ugovor između pet stranaka centra i desnice kojim se postupak arbitraže promatra kao prilika za ostvarenje ''pravedne granice'' na moru i kopnu.

U koalicijskom sporazumu koji je objavljen na internetskim stranicama Slovenske demokratske stranke između ostalog piše i da će koalicijski partneri djelovati radi očuvanja teritorijalne granice Slovenije te da će u pripremama za definiranje predmeta graničnog spora svoj zahtjev utemeljiti uz uvažavanje svih povijesnih i drugih činjenica, uključujući načelo pravednosti.

Koalicija namjerava nastaviti diplomatske aktivnosti za proglašenje sjevernog Jadrana zonom pod posebnom zaštitom te cijelog Jadrana osjetljivim morskim područjem zbog ekoloških i ostalih razloga. S tim ciljem Slovenija teži sudjelovati u pokretanju jadranske regionalne strategije svih država jadranskog bazena - Slovenije, Italije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Albanije.

 

Ključne riječi

Komentara 23

OB
-obrisani-
16:36 29.01.2012.

eee moji...kranjci......izabrali ste.......kriminalca ...švercera oružjem . pa ....jel imate...HDZ-ofe....gene.....koji vam je...????

DU
Deleted user
16:37 29.01.2012.

Malo morgen! U igri oko granice su najavljena već dva poteza... Janša je najavio mogućnost blokade RH i na razini ratifikacije pristupnog ugovora u DZ-u, ako SLO do tada ne bude zadovoljna raspletom kojeg će dojaviti slov. član arb. vijeća. Ne zaboravite, za ratifikaciju treba 2/3 u DZ-u i bez SDS zastupnika to neće proći. Onda je Rupel, onako trijezan od whiskey-a, već prije, u trenutku sklapanja arb. sporazuma, najavio da će ga SLO dati na referendum i odbiti via volja naroda, ako ne bude po njihovim očekivanjima. Tako da te isprazne fraze janšista možete mačku o rep objesiti. Oni imaju u igri još niz podlih smicalica za RH - bojim se da će u toj kliskoj sferi Milanović, V. Pusić i Josipović biti još gori od Jadranke Kosor koja je sramotno šišmišareći u kardinalrot haljinici s Pahorom ušla u taj nezapamćeni deal oko arbitraže koja je unaprijed polarizirana da paše SLO. HDZ je time prodao teritorij(alno more) s odgođenim plaćanjem. Ovu spomenutu trojku pak to uopće ne brine jer više ima manekena MI 6 kluba u Hrvatskoj nego što to puk može zamisliti. Ali, Janša - ehej, taj je trouble maker od rođenja!

Avatar H/S/P
H/S/P
16:44 29.01.2012.

Ovaj na slici nece dugo......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije