BUDITE NA OPREZU

Nove poplave prijete Dubrovniku, podignuta razina upozorenja: Oglasila se Civilna zaštita, DHMZ upalio crveni alarm

Dubrovnik: Jaka kiša i nevrijeme uzrokovalo poplave u određenim djelovima grada
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
09.09.2024.
u 20:01

Zbog nove obilnije kiše koja se očekuje, prognostičari DHMZ-a podigli su razinu upozorenja za dubrovačku regiju na crveno. Upozoravaju na mjestimice moguće obilne i izražene pljuskove s grmljavinom te olujnim vjetrom, a moguće su urbane i bujične poplave, osobito u mjestima gdje su već danas pale znatne količine kiše

Otklanjajući posljedice nevremena i obilne kiše u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, vatrogasci su u ponedjeljak imali 40-ak intervencija ispumpavanja vode iz objekata na području Dubrovnika, Konavala, Ploča, Metkovića i Orebića, objavilo je Ravnateljstvo Civilne zaštite.

Također, Županijski centar 112 Dubrovnik zaprimio je pet dojava o klizištima i 10-ak vezano uz odrone, objavljeno je na Facebooku Ravnateljstva Civilne zaštite. Državna cesta DC 8 Prapratno - Zaton Doli bila je zatvorena za sva vozila u od 11:05 do 16:10.

Zbog nove obilnije kiše koja se očekuje, prognostičari DHMZ-a podigli su razinu upozorenja za dubrovačku regiju na crveno. Upozoravaju na mjestimice moguće obilne i izražene pljuskove s grmljavinom te olujnim vjetrom, a moguće su urbane i bujične poplave, osobito u mjestima gdje su već danas pale znatne količine kiše. Iz Civilne zaštite pozivaju građane na pojačani oprez.

Županijski centar 112 Zadar zaprimio je tijekom dana više dojava građana o posljedicama nevremena praćenog jakom kišom, koje je u poslijepodnevnim satima zahvatilo i područje Zadarske županije. Dojave su se odnosile na poplavljena dvorišta, prodor vode u objekte, vodu na županijskoj cesti u Podgradini te srušene grane u Zadru. Na teren su upućene nadležne vatrogasne postrojbe. navela su iz Ravnateljstva CZ-a.

VEZANI ČLANCI:

FOTO/VIDEO Razoran potop u Dubrovniku: Na cestama zaplivali auti, voda ušla i u ugostiteljske objekte

Dubrovnik: Jaka kiša i nevrijeme uzrokovalo poplave u određenim djelovima grada
1/16
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije