'BOSANSKO SIJELO' U POŽEGI

Običaji Posavljaka u Zlatnoj dolini

Bosansko sijelo
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
1/3
29.12.2013.
u 13:21

Udruga raseljenih Hrvata Bosanske Posavine iz Požege organizirala je svoju tradicionalnu 10. Zavičajnu priredbu „Bosansko sijelo“ koja je okupila više od 500 posjetitelja

Udruga raseljenih Hrvata Bosanske Posavine iz Požege organizirala je svoju tradicionalnu 10. Zavičajnu priredbu „Bosansko sijelo“ koja je okupila više od 500 posjetitelja, a nazočili su čelnici grada Požege i Požeško-slavonske županije.

Nakon pozdravne riječi predsjednika Udruge Dane Rašića priredbu je otvorio gradonačelnik Požege Vedran Neferović, a u cjelovečernjem programu isprepletali su se pjesme i običaji Bosanske Posavine i Slavonije. Nastupili su tamburaši i folkloraši gradskog KUD „Požega“, zatim KUD „Posavski biseri“ iz Slavonskog Broda, izvorne skupine Baščovani“, „Prijatelji“ i „Cerovački izvori“, ta požeška zabavna skupina „Lord“ pod ravnanjem Slavka Marića.

Izvođači iz starog kraja izveli su niz izvornih kola i pjesama koristeći violine i šargije, a u jednom trenutku na podiju se zajedno našlo više od stotinu plesača u veselom kolu iz Posavine.

Posavljaci su posjetiteljima pokazali kako se igra drevna igra njihovog zavičaja „Bosanski prsten“, a priređena je i tombola sa nizom bogatih nagrada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije