"RAMSKO SILO"

Običaji Rame pred 500 posjetitelja u Jakšiću

Ramsko silo (1)
Foto: Duško Mirković/Pixsell
1/5
14.01.2013.
u 09:05

Tijekom večeri nastupili su izvorna folklorna skupina HKUD Rama iz Rame-Prozora predstavivši se običajima pred svadbu, zatim narodni guslar Tomislav Kovač Strukić, narodni guslar Ivo Andrić Cigo...

Zavičajna zajednica Rama iz Požege organizirala je u dvorani Honda u Jakšiću svoju tradicionalnu običajnu priredbu "Ramsko silo" koja je okupila više od 500 posjetitelja i gostiju uključujući predstavnike Hercegovačko-neretvanske županije i ramskih zajednica iz drugih zemalja, te lokalne čelnike.

Nakon predsjednika Ramske zajednice Požega Dragana Kapčevića, pozdravili su ih načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević i ministar prometa i veza Hercegovačko-neretvanske županije Ilija Cvitanović.

U sadržajnom kulturno-umjetničkom programu tijekom cijele večeri nastupili su izvorna folklorna skupina HKUD Rama iz Rame-Prozora predstavivši se običajima pred svadbu, zatim narodni guslar Tomislav Kovač Strukić, narodni guslar Ivo Andrić Cigo, tamburaški sastav Veličke legende iz Velike i zabavna grupa San iz Požege.

Brojni posjetitelji i gosti kušali su domaće specijalitete starog kraja kao što su sir iz mišine, uštipci i drugo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije