Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AŽURIRANI PODACI

Objavljena nova Milanovićeva imovinska kartica: Porasle plaće i njemu i supruzi Sanji, a evo koliko je uštedio

Zoran Milanović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/9
02.03.2024.
u 12:24

Na stranicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa objavljena je ažurirana kartica predsjednika Zorana Milanovića, a poznati su podaci i o primanjima njegove žene, prve dame Sanje Musić Milanović.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović nedavno je objavio svoju najnoviju imovinsku karticu. Prema njoj, mjesečno zarađuje 3587,79 eura neto, što predstavlja povećanje od 32,79 eura u odnosu na prošlu godinu. Od ove godine plaća u bruto iznosu mu je 5545,73 eura. Njegova supruga, prva dama Sanja Musić Milanović, mjesečno od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i od nastavne djelatnosti prosječno zaradi oko 3679,49 eura, što je povećanje od 217,01 eura u posljednjih godinu dana. "Primanja variraju na mjesečnoj razini, naveden je prosjek", napominje se.

Također, Milanović od 2016. godine ima kredit u HPB-u u iznosu od 92.905,97 eura, za koji mjesečno izdvaja 597,25 eura. Dogovoreno je da je rok vraćanja 360 mjeseci, a ugovorena kamatna stopa je 04,40. Što se tiče nekretnina, vlasnik je stana u Zagrebu od 127 m² čija je vrijednost procijenjena na 252.836,95 eura. Što se tiče ostalih nekretnina, u njegovoj imovinskoj kartici navedeno ih je još sedam, u suvlasništvu su i naslijedio ih je od roditelja. Među njima su stan u Zagrebu, garaža također u Zagrebu, te različita poljoprivredna zemljišta i vikendice.

Milanović je također i 100-postotni vlasnik tvrtke EuroAlba Advisory, koja je prenesena na fizičku osobu, a od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada i samostalne djelatnosti uspio je uštedjeti 140.000 eura, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu. Tada je, da podsjetimo, uštedio 132.722,81 eura. U rubrikama o pokretninama nema napomena, a također se može primijetiti da Milanović nije ulagao u hrvatske vrijednosne papire ili trezorske zapise Ministarstva financija RH.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković 21. veljače podnio je svoju novu imovinsku karticu. Prema dostupnim podacima, predsjedniku Vlade narasla je plaća u odnosu na 2023. godinu za 67 eura. Točnije, prošle je godine mjesečno primao 3.195,56 eura neto, dok mu plaća u ovoj godini iznosi 3.262,83 eura. U bruto iznosu to je 4.646,46 eura.

VEZANI ČLANCI:

Promijenili su se i prihodi njegove supruge Ane Maslać Plenković. Ona je u prošloj godini u Saboru zarađivala 2.978,67 eura, dok u prihodima za ovu godinu stoji 0 eura. "Tijekom prošle godine korišten je roditeljski dopust. Od poslodavca je isplaćen samo dar za djecu i božićnica", stoji u napomenama za Plenkovićevu suprugu, koja je za djecu dobila 300 eura, koliko i božićnice. U imovinskoj kartici stoji i da Maslać Plenković prima dodatne primitke koji se ne smatraju dohotkom, čija se godišnja vrijednost procjenjuje na 8338,29 eura. Plenković i supruga nemaju kredita. Ostale detalje o Plenkovićevoj imovinskoj kartici možete pronaći OVDJE.

VIDEO Milanović napao HDZ-ovce: Odmahuju na 'trice i kučine' kao što su etika i pristojno ponašanje

Komentara 9

MA
marinerocro
12:38 02.03.2024.

Drugarici što reže tanke šnite crnog kruha svom ugojencu, što se bori za ocjene svoje djece svakako treba povećati plaću, od prevelikog napora pada niz stubište i udara se u kvaku, a da ne govorimo o precedniku koji se žrtvuje za našu državu.

NO
Noštromo
12:53 02.03.2024.

Prije nekoliko godina za dan drzavnosti 30. svibnja rekao je da je bio u trenirci koju je kupio u Konjšcinskoj. Tamo odjeca nije po visiokim cjenama, tako da nije mu lako.

Avatar Seurat
Seurat
12:48 02.03.2024.

UštediJo. Ne putuje. Jede da se ne baci. A i Dodig ponese krmetine kad dođe. Osim tog treba uštedjeti za odvjetnika sad kad Turuqemada dođe na čelo Inkvizicije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije