JAVNA NABAVA

Obnova zgrade Srednje škole Petrinja: Zdanje je kulturno dobro, vrijednosti preko 4,5 milijuna eura

Javno predstavljanje projekta rekonstrukcije Srednje škole Petrinja
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
24.02.2023.
u 11:04

Sisačko-moslavačka županija raspisala je ugovor o javnoj nabavi za cjelovitu obnovu Srednje škole Petrinja. Zgrada stara 163 godine, čija se vrijednost procijenjuje na 4,7 milijuna eura, nalazi se u samome centru grada i zaštićeno je kulturno dobro

Sisačko-moslavačka županija raspisala je Javnu nabavu za izvođenje radova cjelovite obnove zgrade Srednje škole Petrinja u centru grada, a procijenjena vrijednost je više od 4,7 milijuna eura bez PDV-a. Zgrada se nalazi unutar kulturno-povijesne cjeline grada, predstavlja pojedinačno zaštićeno kulturno dobro upisano u Registar kulturnih dobara RH te se stoga na nju primjenjuje Zakon o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara. Ta srednja škola stara je 163 godine, trenutno broji 240 učenika koji se obrazuju u pet smjerova. Njezini učenici i djelatnici nakon potresa koriste prostorije Osnovne škole Mate Lovraka u Petrinji te čekaju na dovršetak izgradnje nove škole kod Gavrilovića, kao i obnovu škole u centru grada.

Javno predstavljanje projekta rekonstrukcije Srednje škole Petrinja
1/4

„Počeli su radovi na zgradi kod Gavrilovića, plan je da budu završeni 11. rujna 2023. godine, a mi smo u pregovorima s izvođačima da u to vrijeme zaista i budemo u školi", rekao je ravnatelj Milan Orlić. Što se tiče dvorane kod škole kod Gavrilovića, kaže, rok za izvođenje radova je 11. siječnja 2024.godine,  te računaju da bi u drugom polugodištu mogli imati nastavu u dvorani. Izgradnja te škole kod Gavrilovića financirana je kreditom Svjetske banke i radovi vrijede 65 milijuna kuna za školu i dvoranu. "Također, u planu je i projektiranje naše stare zgrade u Gundulićevoj ulici. Na toj lokaciji, u dogovoru sa županijom bi prenamijenili dio prostora u đački dom, a dio će ostati prostor za školu, tako da bi u centru grada imali i đački dom i školu“, pojasnio je Orlić.

Prema prvotnim najavama u centru grada u prostorijama novoobnovljene škole postojao bi Učenički dom Tu školu bi pohađali gimnazijalci, dok bi strukovni smjerovi išli u novu školu kod Gavrilovića. Ugovor o javnoj nabavi, kojeg je županija raspisala, traje 10 mjeseci od sklapanja i u navedeni rok je uračunato vrijeme potrebno za primopredaju radova. Sve pristigle ponude bit će otvorene 10.ožujka kada će se znati tko će izvoditi radove na obnovi Srednje škole Petrinja.

>> VIDEO: Hrvatski političari otkrili tko će kupiti državne obveznice, a tko mora ipak prvo pitati ženu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije