Pao još jedan poreznik

Obračunavao supruzi plaću iako ona nije radila

Grganić
Foto: Vedran Balen
16.12.2014.
u 17:20

Željku Grganiću, voditelju ispostave Porezne uprave u Novoj Gradiški, određen je jednomjesečni istražni zatvor

Željko Grganić, dugogodišnji voditelj ispostave Porezne uprave u Novoj Gradiški uhićen je, kako neslužbeno doznajemo, zbog sumnje da je svojoj supruzi, koja dvije godine nije dolazila na posao, a nije bila na bolovanju, obračunavao plaću kao da je radila.

Policija je po njega došla dok je bio na svom radnom mjestu. Iako je policija, kao i uvijek u ovakvim situacijama, zakopčana do grla, neslužbeno se doznaje da je Grganić prvo prijavljen zbog pogodovanja supruzi, no tijekom istraživanja tog slučaja otkrile su se i neke druge stvari, poput toga da je pogodovao mnogim privatnim tvrtkama, od kojih su neke otišle i u stečaj, a neke su u međuvremenu likvidirane.

Istražitelji ga sumnjiče i da je dobio određene svote novca jer tim tvrtkama nije blokirao račun iako je trebao jer su bile prezadužene. Isto tako doznaje se da je protiv Grganića dosad bio podnesen niz anonimnih prijava i službenih predstavki, no unatoč tome nikada mu nije dokazano počinjenje bilo kakvog prekršaja ili kaznenog djela. Slučaj je pod ingerencijom USKOK-a, a Grganiću i njegovoj supruzi Marini Bršec-Grganić, koja je zaposlenica Porezne ispostave u Novoj Gradiški, određen je istražni zatvor.

>> Čavlović Smiljanec otkrila detalje o pogodovanju OLT-u u nagodbi?

Komentara 11

Avatar šjorbepo
šjorbepo
17:33 16.12.2014.

Neke stvari se ne mogu zaustaviti,doći će svima vama maca na vratanca. Ovome danas,sutra drugome,a ja sam na čekanju.

HY
Hygeia
19:08 16.12.2014.

To je sve praksa jos iz Juge.Jedan moj davni poznanik( veliki komunist) bio neki sefcic u poduzecu ,pokrao onda ca .10 Mio.Maraka,ljubavnica iz istog poduzeca nije skoro 2 godine bila na poslu a primala je placu.Kupio njoj auto i kucu,odavno,odavno su ozenjeni .Svakom djetetu kupio kuce na najboljim mjestima,a danas je veliki vjernik i svaku nedjelju na misi.Za takve stvari Hrvatska bi trebala imati seriatski zakon.

ZG
zgblabla
18:18 16.12.2014.

Koliko je takvih u javnim službama...nema niti toliko policajaca koji bi sve istražili!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije