Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRVAVA PLJAČKA NA DRVINJU

Obrana Grge Crnkovića traži da na klupu za svjedoke sjedne i Dinko Cvitan

Grgo Crnković
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
18.06.2015.
u 14:45

Za Golikovu smrt na 30 godina zatvora pravomoćno je osuđen Ognjen Grubić, dok se Crnkoviću, Žalcu i Mustaču ponovo sudi, nakon što je Vrhovni sudu ukinuo dio presude koji se odnosio na njih.

Dinko Cvitan, glavni državni odvjetnik, mogao bi se uskoro pojaviti na zagrebačkom Županijskom sudu i to kako bi sjeo na klupu za svjedoke u postupku koji se vodi protiv Grge Crnkovića (na slici), Borisa Žalca i Igora Mustača zbog razbojstva u Zabi na zagrebačkom Drvinju 2005., kada je ubijen Dragutin Golik.

Za Golikovu smrt na 30 godina zatvora pravomoćno je osuđen Ognjen Grubić, dok se Crnkoviću, Žalcu i Mustaču ponovo sudi, nakon što je Vrhovni sudu ukinuo dio presude koji se odnosio na njih. na ponovljenom suđenju Grubić se pojavio kao svjedok, a u svom iskazu naveo je i da ga je jednom prigodom u Remetincu posjetio Cvitan, u vrijeme dok je Cvitan bio ravnatelj USKOK-a.

O čemu su njih dvojica tom prigodom razgovarali, za sada nije poznato, a Crnkovićev branitelj Branko Šerić inzistira da se Cvitan pozove kao svjedok, o čemu će sud odlučiti naknadno. U međuvremenu, na klupu za svjedoke sjela je Grubićeva odvjetnica Višnja Drenški Lasan, (koju je Grubić oslobodio obveze čuvanja odvjetničke tajne, op.a.), te je posvjedočila da je do razgovora između Cvitana i Grubića došlo.

- Moj klijent tražio je da se nađe sa Cvitanom, nakon čega je Cvitan dobio odobrenje da s njim razgovara u Remetincu. I ja sam nazočila tom razgovoru - kazala je odvjetnica, ne navevši što je bio sadržaj razgovora.

>> Bandu za nove pljačke našao dok je čekao suđenje za Finu

>> Ognjenu Grubiću potvrđeno 30 godina zatvora

Foto: Alcatel

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije