NIJE MEĐU PRIORITETIMA

Od 500 milijuna eura za istraživanje i razvoj industriji su otišla samo 3 milijuna

16.08.2024.
u 18:00

Hrvatska je pretekla mnoge starije i razvijenije članice proračunskim izdvajanjima za I&R u odnosu na svoju gospodarsku snagu, no brojke za industrijski i tehnološki razvoj ne ohrabruju

Komentara 4

EJ
ejStef
10:49 17.08.2024.

Ogromna većina novca iz EU-a otišla je u javne strukture i to uglavnom na njihovo proširenje i jačanje. Od toga je dio otišao u infrastrukturu, no većina toga se pretvorila u plaće i novozapošljavanje, stvaranje novih proračunskih korisnika... Puno premalo je otišlo u korisnu energetiku ili u potencijalno stvaranje novih vrijednosti.

GO
goran2hr
19:27 16.08.2024.

Što to znači kako je 477 milijuna € potraćeno u društvene znanosti i njihova "istraživanja"'

MP
Mali_Purger
19:01 16.08.2024.

Kakvo gospodarstvo?! Da bi se imalo u što uložiti prvo to nešto treba postojati. Dam se kladiti u vlastiti život da će EU opet imati posla sa zamračenim novčićima u minimalnom iznosu od 50 milijuna €, i to najmanje. Ma ne da ne zaslužujemo bolje nego jedva čekam da kruh bude 10€, a mlijeko 12, jaja 15, a brašno 6€. Kada dođemo na te cijene možda, ali samo možda, napokon izađemo na ulice i promijenimo ustroj sistema koji nas je do ovoga doveo. No ne bi me čudilo da se niti tada ništa ne desi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije