vremenska prognoza

Od sutra ponovno pljuskovi i grmljavina, evo kad se vraćaju ljetne vrućine

Split: Prepuna plaža Bačvice na udarni ljetni turistički vikend
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/3
16.05.2022.
u 08:22

U utorak u većini unutrašnjosti oblačnije i nestabilno te malo manje toplo nego u ponedjeljak, nerijetko s kišom pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, posebice u noći i ujutro te potom u drugom dijelu dana

Nakon sunčanog i vrućeg vikenda, ponedjeljak je također krenuo obećavajuće. Vrlo toplo, mjestimice i vruće, a u središnjoj Hrvatskoj će puhati slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Ipak, poslijepodne uz jači razvoj naoblake nije isključen poneki pljusak praćen grmljavinom, poglavito u krajevima uz zapadnu granicu, upozorava DHMZ.



Pljuskova može biti i u dijelu Gorskoga kotara te unutrašnjosti Istre, ali drugdje u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. Temperature su od 24 do 28 °C, a u unutrašnjosti će se popeti i do 31 °C

U utorak promjenjivo

U utorak u većini unutrašnjosti oblačnije i nestabilno te malo manje toplo nego u ponedjeljak, nerijetko s kišom pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, posebice u noći i ujutro te potom u drugom dijelu dana, prenosi HRT. Tijekom srijede slijedi razvedravanje, no bit će još malo svježije, a četvrtak slijedi pretežno sunčano uz blagi porast temperature.

Krajem utorka na sjevernom će Jadranu zapuhati bura, u srijedu će se proširiti na cijelu obalu i pojačati. U četvrtak slabljenje bure te okretanje na sjeverozapadni vjetar, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije