SLUČAJ IZ SLAVONSKOG BRODA

Odgojiteljice dobile opomenu pred otkaz zbog ozlijeđene bebe: 'Navode da nisu ništa vidjele ni čule'

Ilustracija
Foto: Pixabay/ilustracija
1/2
24.10.2024.
u 22:28

Slučaj istražuje policija, a roditelji su najavili tužbu

U jaslicama u Slavonskom Brodu, ozlijeđena je 15-mjesečna djevojčica. Imala je ogrebotine po licu i glavi pa je zabrinuta majka podijelila svoju priču. Nakon dva tjedna, roditelji još uvijek ne znaju tko je i kako ozlijedio njihovo dijete. Odgojiteljice daju različite izjave te su dobile opomenu pred otkaz, navodi Dnevnik Nove TV

"Ja sam uzela dijete i odmah otišla na hitnu jer su ozlijede glave stvarno izgledale strašno i ozbiljno, hvala Bogu nisu, obavljeni su pregledi kirurga i neurokirurga, dane su upute praćenja zbog mogućeg krvarenja kojeg srećom isto nije bilo", objasnila je majka te dodala: "Odgojiteljice navode da nisu ništa vidjele ni čule, da ozlijede nisu bile vidljive, tako da evo, mi ne znamo ništa."

Od gradonačelnika Mirka Duspare zatražili su premještaj u drugi vrtić, a on je kazao: "Došlo je, nažalost, do propusta. Sve se ovo može dogoditi, to su normalne stvari kod djece, ali nije normalno da na nešto tako ne obavijestite odmah roditelje."

Slučaj istražuje policija, a roditelji su najavili tužbu. "Da se takvi događaji spriječe, da se ne ponavlja pokušaj zataškavanja, ne znam kako to mogu nazvati", rekao je otac. Inače, umjesto 12 djece, u skupini ih je bilo 20.

GALERIJA Dvorac jednog od najopasnijih Hrvata propada, ali uskoro bi uništeno zdanje moglo dobiti novi sjaj
Ilustracija
1/32

Komentara 1

AK
Aka
22:58 24.10.2024.

A kak bi bilo normalno da je dijete razbijene glave? I to tako malo dijete? Kakva opomena pred otkaz, pa to je za krivičnu prijavu!NIje to komad namještaja, to je živo biće ostavljeno u povjerenju ustanovi i ljudima u njoj na čuvanje! Hallo ? Na čuvanje?Čuvanje znaći zaštitu i brigu o djetetu a ne da mu neko razbije glavu? O ćemu rpiča gradonačelnik? Jel' bi tako pričao da je dijete njegovo? Maknut usput i gradonačelnika koji nema niti trunke suosječanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije