Prvo od četiri regionalna natjecanja Julius Meinl Barista Championshipa održano je u petak u osječkom caffe baru Trica. U četiri sata osam barista pokazalo je svoja znanja i vještine u pripremi espressa, cappuccina i napitka od kave s potpisom.
Osjetilni suci Anton Vujina i Simeon Milković, tehnički sudac Goran Javorac i glavni sudac, Matija Matijaško imali su pune ruke posla jer su se baristi pokazali vrlo vještima u spravljanju mnogima omiljenih kava i napitaka od kave. Baristi su se natjecali u tri discipline: pripremi espressa, cappuccina ili latte arta te u spravljanju vlastitog napitka s potpisom. Osim tehničkih vještina spravljanja napitaka, ocjenjivali su se okus, izgled i opći dojam.
- Julius Meinl je međunarodno uspješna tvrtka koja je već više od 150 godina ambasador kulture bečke kavane, a naš brend je prisutan u više od 70 zemalja diljem svijeta. Iznimno smo ponosni na našu tradiciju i stručnost, a kvalitetna edukacija barista jako nam je važna, jer osim kvalitete same kave vještina njezinog pripremanja ključna je za potpuni užitak konzumenata - istaknuo je Marko Crnogorac, direktor i član Uprave Julius Meinl Bonfanti d.o.o.
Najveći broj bodova osvojili su baristi Boško Čakarević i Kristijan Tomeković i tako se kvalificirali za veliko finale koje će se održati u Zagrebu krajem rujna. Pobjednik finala osvaja vrlo vrijednu nagradu - posjet Svjetskom natjecanju barista 2020. u australskom Melbourneu.
cappuccino novinari, cappuccino.