Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Oglašen meteoalarm zbog vrućina i grmljavine: Prvo visoke temperature pa stiže promjena vremena

Zagreb: Prazan grad u nedjeljno podne
Foto: Luka Antunac/PIXSELL
Autori: vecernji.hr, Hina
01.07.2024.
u 07:38

Vjetar slab do umjeren jugozapadni u okretanju na prolazno jak, ponegdje i olujan sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, krajem dana će na sjevernom dijelu zapuhati bura.

Danas će biti pretežno sunčano vrijeme, s najvišom dnevnom temperaturom zraka između 28 i 33 Celzijeva stupnja, poslijepodne sa zapada postupan porast naoblake, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za ponedjeljak.

Popodne u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mjestimice kiša i grmljavina, lokalno i izraženi pljuskovi, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme, ponajprije u središnjoj Hrvatskoj. U Dalmaciji se kiša očekuje tek u noći na utorak.

VEZANI ČLANCI

Vjetar slab do umjeren jugozapadni u okretanju na prolazno jak, ponegdje i olujan sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, krajem dana će na sjevernom dijelu zapuhati bura.

Za regije Osijek, Zagreb i Rijeka oglašen je narančasti meteoalarm zbog grmljavinskog nevremena i iznimno visokih temperatura, dok je za regije Karlovac, Ogulin, Split i Dubrovnik oglašen žuti meteoalarm. 

Sutra će biti umjereno i pretežno oblačno vrijeme, mjestimice s kišom i grmljavinom, osobito u Dalmaciji gdje će biti i izraženih pljuskova, vjerojatno i grmljavinskog nevremena. Poslijepodne sa sjeverozapada smanjenje naoblake. Puhat će umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, na istoku i sjeverozapadni, a na Jadranu umjerena i jaka, podno Velebita na udare olujna bura i sjeverozapadnjak. Najniža temperatura od 14 do 19, na Jadranu između 18 i 23, a najviša dnevna većinom od 23 do 28°C, u gorju niža.

VIDEO Velike poplave na sjeveru Italije, obitelj ostala zarobljena u autu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije