TROJE TEŠKO OZLIJEĐENIH

Oglasila se policija o užasu kod Šibenika: Mladić (23) naletio na radnike HAC-a koji su pomagali ljudima nakon nesreće

Pirovac: Više osoba ozlijeđeno u izlijetanju vozila, a potom i naletu vozila na djelatnike HAC-a
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/15
03.06.2024.
u 17:50

U Općoj bolnici u Šibeniku dvojici djelatnika HAC-a i 73-godišnjaku okvalificirane su teške tjelesne ozljede, te su zadržani na bolničkom liječenju

​Šibensko-kninska policija oglasila se u poslijepodnevnim satima o nesrećama koje su se jutros dogodile na autocesti A1 nešto prije 10 sati. Podsjetimo, na dvojicu radnika HAC-a koji su pomagali unesrećenom čovjeku nakon nesreće naletio je automobil te ih teško ozlijedio. 

Do prve nesreće došlo je oko 9.45 sati, kada je 43-godišnjak teretnim automobilom splitskih registarskih oznaka, s kojim su se u  nalazili 73-godišnjak i maloljetnik, izgubio nadzor nad vozilom zbog prebrze vožnje te skliskog kolnika, te sletio na kameno-travnatu površinu, prevrnuo se i udario u zaštitnu ogradu. 

''U Općoj bolnici u Šibeniku maloljetniku su okvalificirane lakše tjelesne ozljede. Poradi počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv vozača biti će podnesen obavezni prekršajni nalog'', javlja policija.

Do druge nesreće došlo je pet minuta nakon, i to jer je 23-godišnjak upravljajući osobnim automobilom njemačkih nacionalnih oznaka, dolaskom do čvora Pirovac gdje se dogodila ranija prometna nesreća, nije prilagodio brzinu kretanja vozila vidljivosti, te stanju kolnika i atmosferskih prilika, kao i uvjetima na cesti, javlja policija, uslijed čega gubi nadzor nad upravljačem vozila pri čemu dolazi do zanošenja i izlijetanja vozila na kameno-travnatu površinu oko 1,20 metara ispod razine kolnika.

POVEZANI ČLANCI:

''U nekontroliranom kretanju vozila, 23-godišnjak vozilom udara u dvojicu pješaka-djelatnike hrvatskih autocesta za vrijeme službe te 73-godišnjaka koji je kao putnik sudjelovao u prethodnoj prometnoj nesreći, nakon čega vozilom udara u teretni automobil splitskih registarskih oznaka'', objavili su.

U Općoj bolnici u Šibeniku dvojici djelatnika HAC-a i 73-godišnjaku okvalificirane su teške tjelesne ozljede, te su zadržani na bolničkom liječenju. Zbog Izazivanja prometne nesreće protiv 23-godišnjaka će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

 

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kaoisvidrugi
20:17 03.06.2024.

Hmmm.. dva izlijetanja na istome mjestu, jednome prekršajna, drugome kaznena prijava a nitko se ne pita da li je cesta uopće sigurna? Dva izlijetanja unutar nekoliko minuta ili sati definitivno ne spada pod neprilagođavanje vožnje vremenskim uvjetima na cesti već je projektant ceste traljavo odradio posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije