NEVJEROJATAN SLUČAJ U KARLOVCU

Oglasili su se vrtići koji su uplaćivali novac HDZ-u: 'Ne vršimo mi uplate, radi se o članarinama'

Ilustracija dječjeg vrtića
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
27.09.2024.
u 17:54

U pojašnjenju uz uplate kao razlog se navode naknade članovima predstavničkih i izvršnih tijela te upravnih vijeća

Zašto svakog mjeseca dva karlovačka gradska vrtića na račun karlovačkog HDZ– a uplaćuju iznos od 2,18 eura unazad dosta godina, pitanje je koje na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Karlovca nije dobilo odgovor jer ga tada gradonačelnik Karlovca Damir Mandić koji je i predsjednik karlovačkog HDZ– a i ravnateljice oba vrtića nisu znali.

– Uplate su jasno vidljive na web-platformi Otvoreni Karlovca. Koje to usluge HDZ "prodaje" vrtićima – pitao je Ivica Furač, vijećnik Možemo! U pojašnjenju uz uplate kao razlog se navode naknade članovima predstavničkih i izvršnih tijela te upravnih vijeća.

– Volio bih ipak dobiti službeno pojašnjenje jer, mora se priznati, ovakve uplate bude sumnju jer naknade za neki angažman se isplaćuju na račun onih koji su članovi određenih vijeća ili odbora, ne na račune stranaka. U Otvorenim proračunima Zagreba, Rijeke, Splita i Osijeka nema sličnih uplata na račun bilo koje stranke – kazao je I. Furač. Gradonačelnik D. Mandić s govornice Gradskog vijeća kazao je da ne zna o čemu je riječ, no da nije u pitanju ništa protuzakonito, te uputio vijećnika da odgovore potraži od ravnateljica.

– Drago mi je da pratiti našu platformu Otvoreni Karlovac, ona je edukativna i informativna – poručio je D. Mandić vijećniku. Pojašnjenje uplata potražili smo i sami i dobili identične odgovore ravnateljica oba vrtića. Podaci se samo razlikuju u broju članova njihovih Upravnih vijeća za koje se vrše uplate.

POVEZANI ČLANCI:

- Izvješćujemo Vas da Dječji vrtić Karlovac ne vrši mjesečne uplate niti jednoj političkoj stranci u Karlovcu. Također, odgovor od strane ravnateljice Dječjeg vrtića Karlovac nije upućen na sjednici Gradskog vijeća, održanoj dana 26.09.2024.g., iz razloga dodatnog utvrđivanja i provjere o čemu je riječ, s obzirom da se takve uplate ne vrše od strane vrtića. Provjerom je utvrđeno da je riječ o iznosu od 2,18 eura, što nije trošak Dječjeg vrtića Karlovac, već je riječ o članarini. Navedena članarina uplaćuje se na račun stranke HDZ-a na osobni zahtjev jednog člana Upravnog vijeća vrtića, temeljem Izjave o suglasnosti za ustegnuće - stoji u pojašnjenju Dječjeg vrtića Karlovac. U pojašnjenju Dječjeg vrtića Četiri rijeke stoji da je riječ o zatjevu dva člana Upravnog vijeća koji su Izjavom o ustegnuću tražili da im se iznos članarine uplaćuje na račun HDZ-a.

>> FOTO Pogledajte spektakularni prikaz vraćanja kupole na baziliku u Palmotićevoj: 'Ovo je važan trenutak...'

Ilustracija dječjeg vrtića
1/25
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije