Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'MOŽEMO I SDSS – NE'

Oglasio se DP i objavio zajedničku fotografiju: Obavili smo prvi krug pregovora sa svima

Foto: Domovinski pokret
1/3
24.04.2024.
u 14:19

Domovinski pokret potvrdio je kako je obavljen prvi krug pregovora o sastavljanju hrvatske vlade sa SDP-om, Mostom, Hrvatskim suverenistima i HDZ-om

Nakon što je Ivan Anušić potvrdio kako pregovori Domovinskog pokreta i HDZ-a teku konstruktivno, najavljujući nastavak razgovora krajem ovog ili početkom idućeg tjedna, detalje današnjeg sastanka kratko je objavio i Domovinski pokret u današnjem priopćenju. Potvrdili su kako je obavljen prvi krug pregovora o sastavljanju hrvatske Vlade s SDP-om, Mostom, Hrvatskim suverenistima i HDZ-om.

– Svi razgovori prošli su u vrlo konstruktivnom tonu. Razmijenili smo stajališta i poglede o različitim temama, razmotrili moguće poteze i rješenja, a svi s kojima smo pregovarali predočili su nam i broj zastupnika koji ih podupiru za sastavljanje Vlade. Domovinski pokret ponovio je stajalište prema kojemu ne može biti dio većine koju bi činili SDSS i Možemo. Od te pozicije u pregovorima ne odustajemo – potvrđeno je.

– Osim toga, vrlo smo jasno istaknuli svoja programska načela koja predstavljaju temelj za moguću suradnju. Domovinski pokret dobio je povjerenje velikog broja birača koji mogu biti sigurni da ćemo to povjerenje opravdati čvrsto i dosljedno inzistirajući na našim načelima. Cilj nam je sigurna i prosperitetna Hrvatska. Pregovori će se nastaviti idućih dana, a u međuvremenu obavit ćemo konzultacije s članovima Predsjedništva i Domovinskog odbora te ćemo ih izvijestiti o tijeku pregovora kao i o trenutnim pregovaračkim pozicijama. O budućim koracima Domovinski pokret na vrijeme će obavijestiti medije i hrvatsku javnost – poručeno je. 

Inače, uoči pregovora DP-a i HDZ-a oglasio se i Andrej Plenković, ponovno prozivajući oporbu

POVEZANI ČLANCI:

– Vladu sastavljaju pobjednici, a ne gubitnici. Malo mi je i žao kolega iz SDP-a. Umjesto da nam čestitaju, koprcaju se u deluzijama. Narod je rekao svoje, jasno je poručio kome želi ponovno povjeriti upravljanje Hrvatskom – poručio je.

>> VIDEO Most predao liste s Miletićem, ali bez Marije Selak i Nine Raspudića

Komentara 28

MA
marinerocro
14:42 24.04.2024.

Kada bi svi koji se zaklinju u domoljublje stavili glave zajedno mogli bi imati preko 2/3 i napraviti čuda, provesti lustraciju komunističkih zločinaca, napraviti izmjene ustava svih krivina koje opterećuju društvo, napraviti hrvatske medije kao što je HRT, pravosuđe, DORH, kulturu, sve ono što je do sada u rukama ostataka komunjara

DI
Dingač
14:51 24.04.2024.

Svaka čast, DP. Ni u jednom segmentu niste iznevjerili svoje birače niti većinu Hrvata. Samo tako nastavite i dogurat ćete daleko.

Avatar Miloradov mali
Miloradov mali
19:01 24.04.2024.

U drugom krugu uvjetujte da premijer ne može biti napuhanko Plenković i to je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije