Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pljačka zabe

Ognjenu Grubiću potvrđeno 30 godina zatvora

ognjen grubić
Antonio Bronić/PIXSELL
01.10.2010.
u 15:48

Grubić je u žalbi na prvostupanjsku presudu prvi put priznao sudjelovanje u događaju, no tvrdi da Golika nije ubio.

ZAGREB – Ognjenu Grubiću Vrhovni je sud drugi put potvrdio 30 godina zatvora na što ga je osudilo vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod presjedanjem suca Zdravka Majerovića. Takva mu je presuda izrečena zbog sudjelovanja u pljački Zabe u listopadu 2005. te ubojstva građanina Dragutina Golika Zmije, koji je pljačku pokušao spriječiti.

S obzirom na to da je riječ bila o kazni dugotrajnog zatvora, Grubić je imao pravo na dvije žalbe, koje je sada iscrpio pa je presuda pravomoćna. Iako se Grubić osobno žalio, a žalbu je uložila i njegova odvjetnica, Vrhovni je sud navode tih žalbi odbacio. U obrazloženju se tako navodi da su prvostupanjski i drugostupanjski sud bili u pravu kada su Grubiću izrekli kaznu od 30 godina zatvora jer je Grubić u svojoj žalbi prvi put tijekom kaznenog postupka priznao sudjelovanje u razbojništvu. Što se pak tiče ubojstva Golika, Grubić je u žalbi naveo da je “uzeo pištolj s poda, repetirao ga te je, namjeravajući zastrašiti Golika, pucao u pod”.

Naveo je i da je smrtonosni hitac u Golika ispalio Boris Žalac, a ne on.

Komentara 1

AN
Antiša
18:38 01.10.2010.

Treba zatvoriti zatvore. Ubojice ubijati. Siledžije tući. Silovateljima rezati pišu. Na zatvorenike se troši previše novca poreznih obveznika. Bilo bi zanimljivo saznati koliko je to godišnje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije