NAJDRAŽA POSLASTICA

Ogulinski prirodni sladoled širi se Europom: 'Voće sami peremo i cijedimo'

storyeditor/2024-06-06/FOTO2763.JPG
Foto: Snježana Bičak
1/4
07.06.2024.
u 19:20

Više od 10 milijuna eura uloženo je u proizvodnju prema ideji Tjaše i Primoža Ogrizeka

Najveća i najmodernija tvornica sladoleda – točnije prirodnog, zanatskog sladoleda na svijetu u Ogulinu otvorila je vrata svojih proizvodnih pogona novinarima, tako da smo imali prilike vidjeti kako nastaje sladoled napravljen od prirodnih sastojaka i okusiti ga odmah nakon što je izišao iz proizvodne linije. Riječ je o investiciji vrijednoj više od deset milijuna eura koju su lani u Ogulinu u proizvodnoj hali od 4500 četvornih metara pokrenuli supružnici Tjaša i Primož Ogrizek.

Oni su svoju priču o aRoma Gelato Experience počeli još prije 11 godina u svojoj garaži u Ljubljani, kada su odlučili proizvoditi sladoled na prirodan način, od agruma koje su nabavljali od lokalnoj proizvođača. Tu su priču lani preselili u Hrvatsku u kojoj ovo ljeto imaju čak 58 prodajnih butika, najviše na Jadranu, a u koji stižu svježi sladoledi iz Ogulina gdje se dnevno proizvode čak 15 tona prirodnog gelata.

– Imamo u sezoni 38 okusa, tijekom godine čak 50-ak, budući da neke imamo samo u određenoj sezoni. Sve se u pogonu u Ogulinu radi ručno; voće sami peremo, cijedimo i svježe pretvaramo u gelato bez upuhivanja zraka. U proizvodnji koristimo isključivo 100% prirodne sastojke iz raznih dijelova svijeta, kao što su pistacije iz regije Bronte na Siciliji, lješnjaci iz Pijemonta, vanilija s Madagaskara, maline iz Arilja u Srbiji, mango Alphonso iz Indije, te isključivo lokalno svježe mlijeko, vrhnje i jogurt. Jako smo zadovoljni što smo doselili u Ogulin koji nam je na odličnom položaju, a i svi radnici, njih oko 30-ak su nam iz Ogulina – kazao nam je Primož Ogrizek dok smo s njegovom ekipom, voditeljem proizvodnje Mariom Ivančevićem i glavnim tehnologom Lucijom Kesner obilazili tvornicu u Ogulinu. Planiraju u Hrvatskoj imati stotinu prodajnih butika, a isto toliko i u europskim zemljama u okruženju.

– U Ogulinu je potencijalno testni pogon koji ćemo, u daljnjem razvoju, moći preslikati sutra u neku drugu zemlju i pokrenuti istu takvu priču. U tvornici je najmodernija tehnologija koja se trenutačno može naći na tržištu – pojašnjava Primož Ogrizek koji je sa suprugom Tjašom, idejni začetnik cijele priče i suvlasnik tvrtke. 

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Ljubitelji Bridgertona okupirali Maksimir: Julia Quinn održala promociju popularnih romana

storyeditor/2024-06-06/FOTO2763.JPG
1/47
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije