VIJESTI

Olujno nevrijeme u Grubišnom Polju

22.08.2002.
u 00:00

GRUBIŠNO POLJE - Šire područje Grubišnog Polja sinoć je oko 18 sati pogodilo olujno nevrijeme, praćeno snažnim pljuskom, vjetrom i mjestimice sitnim ledom. Tijekom nevremena koje je trajalo 40-ak minuta grad je bio bez struje. Vrtovi su bili potopljeni kišnicom, kao i putni jarci, koji nisu mogli propustiti svu vodu. Prema prvim informacijama Centra za obavješćivanje, nisu prijavljene nikakve štete. (mpn)

Optužuju policiju za prisilu

ŠIBENIK - Sutkinja Jadranka Biga Milutin u jučerašnjem je nastavku glavne rasprave trojicu od četvorice optuženih za ratni zločin počinjen 1995. u Prukljanju, Antu Mamića, Luku Vuku i Juricu Ravlića, upozorila da se ono što su kazali u svoju obranu ne podudara s iskazima koje su dali policiji i istražnome sucu. Njih trojica su pak optužili policiju da ih je prisilila da kažu ono što se od njih traži i da su morali lagati.

Mamić je kazao da je županijski državni odvjetnik Željko Žganjer na njega vršio pritisak i da mu je prijetio robijom od 20 godina. Vuko je pak optužio svog bivšeg odvjetnika Branka Baicu kako ga je natjerao da laže u istrazi. (H)

Po novom zakonu moguće osnivanje gradske policije

POŽEGA - Pripremaju se izmjene i dopune Zakona o policiji, a za mjesec dana bit će upućene na sjednicu Vlade i u daljnju proceduru - najavio je u Požegi ministar unutarnjih poslova Šime Lučin tijekom radnog posjeta Policijskoj upravi požeško-slavonskoj, gdje se sastao s rukovoditeljima uprave.

Po tom prijedlogu svaka jedinica lokalne samouprave koja ima potrebe i mogućnosti moći će osnovati gradsku ili komunalnu policiju koja će se baviti prometom, komunalnim redarstvom i sličnim poslovima. Prema sadašnjim očekivanjima, takva mogućnost bit će zakonski definirana, pa će se već od početka iduće godine moći formirati takve policijske jedinice. (J.T.)

Zubak tuži Radoša

ZAGREB - Trgovac oružjem Zvonimir Zubak jučer je podigao tužbu protiv Joze Radoše, bivšeg ministra obrane. Zubak tuži Radoša zbog njegove izjave objavljene u Večernjem listu: "Zubak je pokušao prevariti mene, državu, a sada pokušava prevariti i javnost" te slične izjave u "Novom listu", u kojoj kaže da "Zubak dolazi iz podzemlja". Zubak ističe da sve te tvrdnje nisu istinite. (hd)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije