Kad gosti postanu prijatelji

Oni na Lošinj dolaze već 25 godina: 'Usluga je jako kvalitetna, imamo sve kao u Italiji'

Foto: TZ Mali Lošinj
1/2
19.06.2023.
u 15:53

Zahvalnost je iskazana i obitelji Kneifert (Rudolf Wolfram i Elisabeth Maria), koja iz njemačke pokrajine Rheinland-Pfalz, od 1998. naovamo svake godine bez problema izveze 17 sati svojim automobilom do Lošinja

Hrvatski turizam može se pohvaliti s natprosječno puno odanih gostiju koji se na naše more vraćaju tri, četiri i više puta. Čak štoviše, i 30-40 ljeta za redom, a među najvjernije jadranske goste svakako spadaju i Otavio i Sara Del Negro te Susanna Gortan iz mjesta Paularo u talijanskoj provinciji Udine. Na Lošinj dolaze već 25 godina, a uvijek kod istih domaćina i iznajmljivačice Jasne Kovač. Broj dolazaka je, međutim, puno veći od 25. Vjerni gosti obitelji Kovač, koji su prvi puta stigli još 1998. na voljeni Lošinj dolaze, naime, barem dvaput godišnje.  

Prvotno su boravili u mjestu Nerezine, da bi zatim smještaj potražili u malološinjskim Valdarkama. Iz višegodišnjih posjeta razvilo se pravo prijateljstvo i gosti i domaćini dijele kako lijepe tako i teške životne trenutke, a koliko su čvrsto satkane veze govori i činjenica da obitelj Kovač posjećuje famigliu Del Negro u Italiji. Za svoj dojam o Lošinju gosti iz Italije imaju samo lijepe riječi.

- Usluga je jako kvalitetna. Nekada kada smo dolazili u Nerezinama nismo ni kavu mogli popiti, a sada imamo sve kao u Italiji. Cijene su iste, možda čak i malo jeftinije. Često se kupamo, pješačimo i posjećujemo manja mjesta, ali i otoke, osobito Ilovik. Valdarke nam se jako sviđaju, kao i lungomare šetnica, osvijetljena je, čista i uredna. Pozdravljamo i buduće radove na cesti Mali- Veli Lošinj, kao i izradu biciklističke staze - kažu Talijani koji su jako dobro upoznati s lokalnim događanjima i planovima i koji su, kroz program vjernosti za dugogodišnje goste, dobili zahvalnicu, lošinjske proizvode i  ulaznice u Muzej Apoksiomena.

VEZANI ČLANCI: 

I ne samo oni. Zahvalnost je iskazana i obitelji Kneifert (Rudolf Wolfram i Elisabeth Maria), koja iz njemačke pokrajine Rheinland-Pfalz, od 1998. naovamo svake godine bez problema izveze 17 sati svojim automobilom do Lošinja. U Hrvatskoj su ljetovali i prije toga, a, kako im je njihov tada petogodišnji sin bolovao od astme, dobili su preporuku od pedijatra upravo za Lošinj. Većinom dolaze u lipnju ili rujnu i borave čak po tri tjedna. Od početka svog dolaska na Lošinj dolaze u privatni smještaj kod istih domaćina, iznajmljivačice Gordane Puškarić. Posjetili su sva mjesta lošinjskog otočja, a posebno im se sviđaju otoci Susak i Ilovik te Osor, Osoršćica i Veli Lošinj. Većinu vremena provode na plaži, a, kažu, najviše vole prirodu i šetnju. Hvale otočnu prometnicu i uređenost mjesta, željeli bi da Lošinj ostane i dalje ovako očuvan.

- Program vjernosti za dugogodišnje goste provodimo već niz godina, cilj nam je dodatno zahvaliti gostima i njihovim domaćinima na njihovoj vjernosti, te kroz razgovor s gostima vidjeti što možemo poboljšati kako bi njihov, ali i boravak svih ostalih gostiju učinili što kvalitetnijim. Kao destinacija možemo se pohvaliti da više od 70 posto gostiju na lošinjsko otočje dolazi tri puta i više.- ističe direktor Turistička zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Tombstone
Tombstone
19:32 19.06.2023.

U Nerezinama nisu mogli popiti kavu? Lazu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije