MIRNO OKUPLJANJE

Tisuće prosvjednika u Banjoj Luci, među njima i Dodikova protukandidatkinja: Vikalo se 'Mile lopove' i 'Pobjeda, pobjeda'

Banja Luka prosvjed
Foto: Dejan Rakita/Pixsell
1/12
06.10.2022.
u 20:57

"Nastavit ćemo ovu borbu. Ja se nemam pravo umoriti u ovome. Ja se umoriti neću. Mislili ste pokrasti dlanom o dlan, i idemo dalje kao do sada. E neće biti kao do sada“, rekla je u obraćanju Trivić

Nekoliko tisuća prosvjednika okupilo se večeras u Banjoj Luci na poziv oporbenih stranaka koje zahtijevaju ponavljanje izbora za predsjednika Republike Srpske sumnjajući da je njihova kandidatkinja Jelena Trivić pokradena u korist čelnika vladajućeg SNSD-a Milorada Dodika.

Prosvjed su organizirale Partija demokratskog progresa (PDP) i Srpske demokratske stranke (SDS) nakon objave navodnih dokaza o zloporabama na izborima održanima u nedjelju.

Prema podacima Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP), nakon prebrojane većine glasova aktualni srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik vodi u utrci za predsjednika entiteta Republike Srpske za 28.336 glasova ispred kandidatkinje ujedinjene oporbe Jelene Trivić.

Banja Luka prosvjed
1/12

"Nastavit ćemo ovu borbu. Ja se nemam pravo umoriti u ovome. Ja se umoriti neću. Mislili ste pokrasti dlanom o dlan, i idemo dalje kao do sada. E neće biti kao do sada“, rekla je u obraćanju Trivić.

Predsjednik PDP-a Mladen Borenović zatražio je da se otvore sve vreće s izbornim materijalom, te da se ponove izbori za predsjednika Republike Srpske.

"Neka jasno kaže narodu zašto su krali i da odgovaraju oni koji su krali i prekrajali izbornu volju građana“, rekao je Borenović.

Okupljeni na skupu u središtu Banja Luke izvikivali su "Mile lopove", “Pobjeda, pobjeda".

Jelena Trivić, visoka dužnosnica PDP-a, proglasila je u nedjelju izbornu pobjedu, a identično je učinio i čelnik SNSD-a Milorad Dodik. U Banjoj Luci je PDP čak organizirao proslavu središtem grada uz trubački orkestar. Službeni pak rezultati dali su veliku prednost Dodiku. 

Komentara 10

PR
prajdali100
22:10 06.10.2022.

U izbornoj noći ova Trivička je sve rekla.Radi se o nečemu nalik na Vulina ali u light verziji.

ML
mladenov
23:27 06.10.2022.

Pravilno se kaže u Banja Luci. Ne postoji reč u Banjoj...niti ima kakvo značenje. VL loš vam je taj srpski. Mile je nepobediv. Malo ste platili da bi on izgubio.

Avatar Tombstone
Tombstone
21:50 06.10.2022.

Kakvoj "Banjoj Luci"???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije