REJTING STRANAKA

Novi Crobarometar: HDZ na 27,9 posto, SDP-u 11,5 %, Možemo! na 10,4 %

Zagreb: Održana redovna sjednica Vlade RH
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
25.08.2023.
u 21:53

Što se tiče institucija, najbolje je ocijenjen predsjednik s 2,49. Nešto lošije je prošla Vlada s ocjenom 2,15, dok je Sabor na začelju s 1,93

Stranka s najvećom podrškom u Hrvatskoj i u kolovozu je HDZ, no i Vlada i Sabor za svoj rad ocijenjeni su ocjenom dovoljan, a optimizam među građanima pada drugi mjesec za redom, neki su od rezultata Crobarometra za kolovoz. 

HDZ-ovih 27,9 posto potpore slijedi SDP koji se s 11,5 posto malo odvojio od Možemo! na 10,4 posto. U prvih pet stranaka slijede ih Most s 8,7 i Domovinski pokret sa 6,5 posto, a neodlučnih je gotovo 17 posto ispitanika, prenosi Dnevnik.

Optimizam i podrška Vladi najgori su u posljednjih godinu dana - čak 74 posto ispitanika smatra da zemlja ide u lošem smjeru. S njima se ne slaže 17 posto, dok 9 posto nije niti zadovoljno niti razočarano. Rad Vlade i premijera Andreja Plenkovića ne odobrava 70 posto ispitanika, a u padu je već drugi mjesec i udio onih koji njihov rad podržavaju, te sada iznosi 23 posto. Podrška predsjedniku Zoranu Milanoviću porasla je na 37 posto, dok je njegovim radom nezadovoljno 55 posto građana.

Najpozitivniji dojam među hrvatskim političarima i dalje ima Zoran Milanović, a slijede ga Tomislav Tomašević, Božo Petrov i Ivan Penava. Ovog mjeseca Andrej Plenković nije dospio na listu pozitivnih političara, jer ga je pretekla Karolina Vidović Krišto, no zato je zadržao drugo mjesto na ljestvici političara s negativnim dojmom, iza Milorada Pupovca. Treći je Gordan Jandroković, zatim Peđa Grbin i Hrvoje Zekanović.

POVEZANI ČLANCI:

Što se tiče institucija, najbolje je ocijenjen predsjednik s 2,49. Nešto lošije je prošla Vlada s ocjenom 2,15, dok je Sabor na začelju s 1,93.

Istraživanje je provela agencija IPSOS od 1. do 20. kolovoza na 989 punoljetnih građana metodom osobnog razgovora. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3%, a za rejtinge stranaka +/- 3,6%.

VIDEO Plenković nakon sastanka s grčkim premijerom: 'Neki postupci možda se prebace u Hrvatsku'

Ključne riječi

Komentara 33

Avatar JAKOLOSHE
JAKOLOSHE
07:41 26.08.2023.

Pa tko normalan bi dao glas za sdp..? Ili možemo? Zlo

FR
FraneTente1861
23:35 25.08.2023.

Meni uvijek zanima kako predizborne ankete u Hrvatskoj nisu ni blizu rezultate aktuelne izbore. Domovinski Pokret uvijek daleko bolje prode a famozno Suverenisti su zavrsli na 8% dok su sve ankete dali njima 2% na jedne izbore. Uvijek se velica Mozemo i HDZ na te predizborne ankete.

DU
Deleted user
08:09 26.08.2023.

ujedinjene Putinove stranke imaju najviše: MožemoMostEzdepeDepe 🇷🇺🇷🇺🇨🇳🇨🇳

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije