huliganski izgred

Orešković održao hitne konzultacije s ministrima, za ponedjeljak najavljen radni sastanak

Sabor Tihomir Orešković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/18
18.06.2016.
u 15:32

- Hrvatska strana formirala je i poseban tim hrvatskih policajaca koji pomaže policiji domaćina u sprječavanju ovakvih huliganskih izgreda, ali i u svim ostalim sigurnosnim aspektima - stoji u Vladinom priopćenju.

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković održao je tijekom današnjega dana hitne konzultacije s ministrom unutarnjih poslova Vlahom Orepićem, ministrom pravosuđa Antom Šprljom te ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Predragom Šustarom o huliganskom izgredu koji se jučer dogodio na utakmici u St. Etienneu, između reprezentacija Hrvatske i Češke.

Kako je izviješteno iz Vlade, s obzirom da je u Hrvatskoj na snazi Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, razgovarali su o mogućnostima hitnih izmjena pojedinih odredbi, odnosno članaka zakona, ali i o tome koliko je zakon koji je na snazi do sada u potpunosti i primjenjivan. Dodaje se da je o tome danas predsjednik Vlade Tihomir Orešković razgovarao i s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović.

- Hrvatska Vlada, odnosno Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, još prije početka europskog nogometnog prvenstva uključeni su u sve sigurnosne procese s francuskim kolegama koje još jednom pozivaju da spriječe ovakve sulude nasilne radnje neodgovornih pojedinaca koji narušavaju ugled Republike Hrvatske, ali i ugrožavaju sigurnost svojim postupcima. Hrvatska strana formirala je i poseban tim hrvatskih policajaca koji pomaže policiji domaćina u sprječavanju ovakvih huliganskih izgreda, ali i u svim ostalim sigurnosnim aspektima - stoji u Vladinom priopćenju.

Ističe se da je Vlada odlučna u namjeri da se huliganstvo i nasilje na sportskim terenima najdrastičnije kazni i suzbije. - Stoga će u ponedjeljak, 20. lipnja 2016., biti održan radni sastanak na kojem će se razmotriti mogući načini rješavanja ovog problema. Uz predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića, na sastanku će sudjelovati ministar vanjskih poslova Miro Kovač, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, ministar pravosuđa Ante Šprlje te ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar. Vlada Republike Hrvatske koja najoštrije osuđuje i ovaj posljednji huliganski izgred, poslat će jasnu poruku počiniteljima i rušiteljima međunarodnog ugleda Republike Hrvatske da neće biti taocem njihovog divljačkog primitivizma - stoji u priopćenju.

>> Predsjednica Grabar-Kitarović traži hitnu sjednicu Vlade zbog incidenta na utakmici

>> Pogledajte novi detalj: Snimljen je huligan koji baca prvu baklju na teren!

Komentara 46

FJ
fjdanm
15:56 18.06.2016.

Zasto ove huligane ne identificirate, ne locirate i ne uhitite? Sve trebaju platiti i dozivotna robija! Ne cujemo da se Milanovic i njegovi drugovi zgrzaju nad ovim terorom!

Avatar Prosenjak
Prosenjak
16:18 18.06.2016.

Što je Oreškoviću? Što radi Orepić? Što radi Markić? Što je radio Lozančić? Tko je tebi zapovjedio da štitiš te likove? Gdje je njihova "politička odgovornost"? Znaš li da je prevladavajuća percepcija javnosti da je upravo represivni aparat na koji ste zajahali ti i Petrov kriv za ovo što se dogodilo?

NP
npravednost
16:15 18.06.2016.

Ovo je kao ii crtanje svastike djelo iste ekipe. Konačno da je predsjednica to jasno i glasno rekla. Orjunaši i neprijatelji hrvatske. Organizator je Ostoja Ranković , Jovanić i ostala udbaška ekipa. Od njih treba krenuti. Nažalost,pitanje je tko too može riješiti kad je most ultimativno tražio min. Unutarnjih poslova i pravosudja kako bi zaštitio razbojnike i lopine bivše vlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije