Nova tvrtka

Osniva se Split parking

24.04.2013., Split - Na rivi, na mjestu gdje nevjencana supruga gradonacelnika Zeljka Keruma Fani Horvat cesto nepropisno parkira smjestila se pauk sluzba.  Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
10.03.2016.
u 09:00

Splitska će tvrtka nastati pripajanjem dijela Prometa koji se bavio parkiralištima te poduzeća Hvidra, koje sada obavlja pauk-službu

U Gradu Splitu odlučili su se pozabaviti rješavanjem problema parkirališta, koje Splićani u anketama stavljaju na drugo mjesto najvećih problema, odmah iza nezaposlenosti.

Osim što su potkraj godine potpisani ugovori o gradnji montažnih parkirališta na Sućidru i Mertojaku, s 400 parkirališnih mjesta, osnovat će novu tvrtku Split parking koja će gospodariti uličnim i izvanuličnim parkiralištima, naplaćivati ih, a od dobiti graditi nova.

Tvrtka će nastati pripajanjem onog dijela Prometa koji se bavio parkiralištima, a kupit će poduzeće Hvidra koje, osim što upravlja određenim parkiralištima, obavlja i poslove pauk-službe. U Hvidri su već pristali, a odluku o osnivanju Split parkinga trebaju donijeti gradski vijećnici na sjednici 21. ožujka.

Oporbena stranka Pametno već je izrazila protivljenje. Split parking trebao bi preuzeti 70 radnika Prometa i 120 Hvidre što je, smatraju, previše za upravljanje parkiralištima u doba automatizacije. Protive se i stanovnici onih kvartova u kojim se parkirališta ne naplaćuju s obzirom na to da je najavljeno i proširivanje zona naplate. Iz Grada poručuju da će stanari plaćati simboličnu cijenu, 30-ak kuna mjesečno. 

>>Parking prodavačima žele naplatiti 400 kuna

>>Stanari Istarske: Kamioni će nam ugroziti sigurnost. Baldasar: Dobit ćete parking, a kamioni ostaju

Komentara 1

R0
R00kie
10:50 10.03.2016.

evo nova firma za uhljebljavanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije