dva nova broda

Ostojić: Cilj nam je za dvije godine ući u shengenski prostor

policijski brod,portal (1)
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
1/4
04.03.2013.
u 14:39

Vrijednost plovila je 4,2 milijuna eura, od kojih je tri četvrtine financirala EU, a 25 posto su sredstva RH.

Dva nova policijska patrolna broda, nazvana "Ivan Kamber", u spomen na policajca iz Rude poginulog u Domovinskom ratu i "Split" predana su Pomorskoj policiji MUP-a. Vrijednost plovila je 4,2 milijuna eura, od kojih je tri četvrtine financirala EU, a 25 posto su sredstva RH.

Šef Delagcije Europske unije u RH Paul Vandoren je istaknuo kako je Hrvatska postigla onoliku veličinu pomorske flote policije koja je planirana pred pristupanje Europskoj uniji. Ministar Ranko Ostojić je rekao kako je Mininistarstvo unutarnjih poslova RH spremno ispuniti sve eurospke kriterije jer nam je cilj dvije gdoine od ulaska u EU ući u shengenski prostor. - Zahvaljujući EU fondovima i 120 milijuna eura i dodatnih 25 posto od tog iznosa koje će osigurati RH opremit ćemo i organizrati graničnu policiju - poručio je Ostojić.

>>Pokazna vježba spašavanja privukla najveću pozornost

Komentara 1

OB
-obrisani-
19:32 04.03.2013.

Zašto ne napišete da je hrvatska policija do dolaska ovog mandrila od Ostojića za ministra bila kadrovski osposobljena za schengenski granični sustav, a sada nakon "profesionalizacije i depolitizacije" na način SDP-a, pitanje je hoće li biti spremna za dve godine?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije