Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smrt koja je potresla hrvatsku

Otac Anđele Bešlić: Nadam se da mi ubojica neće doći na oči. To bi bilo vrlo nezgodno

30.3.2005. Ivan Bulj osu?en na 27 g. zatvora zbog ubojstva An?ele Bešli?
Ivo Cagalj/HISTORY I/C
04.04.2023.
u 18:49

Do sada je iza rešetaka proveo 21 od ukupno 22 godine zatvorske kazne, na koju ga je osudio Vrhovni sud, smanjivši za 5 godina kaznu Županijskog suda u Splitu. Na slobodu bi trebao izaći 10. travnja 2024., no, Ivan Bulj bi slobodan čovjek mogao biti i prije.

Ivan Bulj, koji je optužen za ubojstvo 17-godišnje srednjoškolke Anđele Bešlić, 25. siječnja ove godine iz strogog je zatvora u Glini premješten u kaznionicu poluotvorenog tipa u Turopolju. Do sada je iza rešetaka proveo 21 od ukupno 22 godine zatvorske kazne, na koju ga je osudio Vrhovni sud, smanjivši za 5 godina kaznu Županijskog suda u Splitu. Na slobodu bi trebao izaći 10. travnja 2024., no, Bulj bi slobodan čovjek mogao biti i prije.

- Dan prije nego što se predao ja sam saznao da je on ubio moju kćer. No on je tad pobjegao na policiju i predao se. Tužno... Jako tužno... - govori za 24sata Anđelin otac. Kaže da život ide dalje, ali njemu je u glavi samo jedna stvar - kako je nije uspio spasiti. 

- Nema u ovoj zemlji pravde. Kad vam Vrhovni sud smanji kaznu unatoč svemu, to je jedna velika sramota. Razmišljam kako mi je samo utekao, pobjegao je - govori Ivan Bešlić i dodaje kako se s ubojicom svoje kćeri više nikad nije čuo. 

- Nikad mi se nije javio nakon toga. Niti njegova obitelj koja se odselila, niti njegovi u Sinju. Otac mu je nedavno preminuo. Ali niti ne želim da mi se javi. Ja nemam što s njim razgovarati. Uništio mi je život - rekao je Bešlić za 24sata.

Za puštanje na slobodu, kaže Bešlić, nikako nije dobra stvar. 

-  To je vrlo nezgodna situacija. Vrlo nezgodna. Još ako se odluči vratiti u Sinj, to nikako neće biti dobro. Ne želim ga susresti i ne želim da mi se pojavi na oči. To bi bila vrlo nezgodna situacija, nikad ne znate kako će čovjek reagirati - rekao je Bešlić.

Najteže je, kaže nakon svega, njegovoj supruzi. - Majkama je još i teže. Često se uhvatimo kako zaplačemo. To je tako. Isplačemo se i idemo dalje. To vam je tako. Ali da prođe i puno više godina neće nam biti lakše. Najgore nam je u vrijeme godišnjice smrti. Odemo na groblje, a onda dolaze sva naša zajednička sjećanja. To bude najteže - u dahu nam govori Bešlić jedva suzdržavajući suze.  

Podsjetimo, samo par stotina metara od roditeljskog doma, 3. ožujka 2002., ubijena je 17-godišnja Sinjanka, Anđela Bešlić. Te se kobne noći vraćala s koncerta Zabranjenog pušenja, no kući nije stigla. Nestanak mlade djevojke na noge je podigao čitavu Cetinsku krajinu, a potraga je trajala nekoliko tjedana. Na žalost, Anđela nije pronađena živa. Njeno mrtvo tijelo, bačeno u žbunje, pronašao je prolaznik. Nekoliko dana kasnije, policiji se prijavio vlasnik lokalnog radija, Ivan Bulj. Obiteljski čovjek i Anđelin susjed, priznao je ubojstvo, no, kako uz njega tada nije bio odvjetnik, to se priznanje nije moglo koristiti na suđenju, a Bulj ga više nikada nije ponovio. 

Video: Smrt koja je potresla Hrvatsku: Anđeli je bilo samo 17 kad je nestala, potraga je trajala tjednima

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
20:33 04.04.2023.

Meni nije jasno kad će se više (i što se čeka?) uvesti doživotna kazna zatvora za najgore zločine, a namjerno i svirepo ubojstvo to jest, kod nas? Pa, kakva smo mi to (pravna) država kada čovjek za namjerno i svirepo ubojstvo dobije kaznu zatvora od dvadeset(ak) godina, i još uz mogućnost pomilovanja/ranijeg puštanja, umjesto doživotan zatvor? S obzirom da ljudski život nema cijenu (ne može mu se izračunati cijena), ne možete ni brojčano (u smislu vremena/vremenskog razdoblja) ocijeniti i izračunati nečiju kaznu (zatvora) za namjerno i svirepo oduzimanje ljudskog života, time je jedina adekvatna kazna zatvora za tu osobu - doživotan zatvor. Jedino se tako, zapravo, može brojčano izračunati i izraziti nečija kazna zatvora. Nikako drugačije.

Avatar Povucimezarep
Povucimezarep
21:24 04.04.2023.

Da sam otac..majka ubijene...Kako se ide kraju života, a nikakve obveze više ne stoje, a ni veselja tipa unuci i slično, 15-20 godina bih odležala zadovoljna što ga više nema. A ne bi ga bilo.

BE
Berri
20:20 04.04.2023.

Bulj se neće vrati u Sinj, to je sigurno u ovakvim slučajevima ubojice odu na sigurnu udaljenost od obitelji žrtve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije