Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZADOVOLJNI ISTRAGOM

Otac Anđele Bešlić zahtijeva novu obdukciju

11.08.2002.
u 00:00

* Smatram da obdukcija na Odjelu za patologiju splitske bolnice nije obavljena profesionalno, pa ću ako treba platiti novu iz svog džepa - istaknuo je Ivan Bešlić, ogorčeni otac umorene Anđele Bešlić

Sinj - Nezadovoljan sporošću istražnog postupka u prikupljanju i obradi materijalnih i drugih dokaza, Ivan Bašlić, otac Anđele Bešlić (17), koja je početkom ožujka brutalno ubijena, odlučio se na ekshumaciju njezina tijela. Na taj se korak odlučio kako bi prikupio nepobitne dokaze o jednoj ili više osoba koje su počinile zločin, jer sumnja da je službena obdukcija, koja je po pronalasku umorene Anđele trajala svega dva i pol sata, zaista kvalitetno obavljena.

- Konzultirao sam patologe u Hrvatskoj, rekli su mi da kvalitetna obdukcija traje 24 sata. Zbog toga sam namjeravao nakon ekshumacije obdukciju povjeriti stranim stručnjacima. Međutim, odustao sam jer bih to morao platiti oko 50.000 eura. Ako se to na moje traženje ne obavi preko pravosudnih tijela, ja ću to učiniti na vlastiti trošak, iako će me stajati više od 10.000 eura. Sam ću i izabrati stručnjake koji će to obaviti - izjavio nam je jučer Ivan Bešlić.

Podsjećamo da Ivan Bešlić od početka potrage za nestalom Anđelom, koja se 3. ožujka nije vratila kući s koncerta u Sinju, nije bio zadovoljan vođenjem postupka.

- Pokušao sam dobiti kasetu o obdukciji obavljenoj na Odjelu za patologiju KB Split iz Policijske postaje u Sinju, i to preko jednog kriminalista koji je sudjelovao u postupku, ali bezuspješno. Navodno je spremljena na skrovitom mjestu - istaknuo je Ivan Bešlić.

Podsjećamo da se direktor Radio Sinja Ivan Bulj iz Suhača sam prijavio policiji 6. travnja, kad je nađeno tijelo Anđele Bešlić u šumici u Suhaču, oko 500 metara od njezine kuće, priznavši ubojstvo.

J. Blajić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije