rijeka

Otkriveno spomen obilježje poginulim bošnjačkim braniteljima

Fred Matić (1)
Patrik Macek/PIXSELL
07.09.2013.
u 18:24

Spomen obilježje poginulim braniteljima otkriveno je u nazočnosti predstavnika Islamske zajednice, Županije, Grada Rijeke, članova obitelji, bošnjačkih braniteljskih udruga iz Hrvatske i BiH.

- Žao mi je danas da odnosi hrvatske komponente i bošnjačke u federaciji BiH nisu baš najsjajniji, ali evo, zahvaljujući hrvatskim braniteljima Bošnjacima iz Republike Hrvatske mislim da ćemo naći zajednički jezik i da ćemo te odnose popraviti – kazao je danas na platou Islamskog centra u Rijeci ministar branitelja Predrag Matić prilikom otkrivanja spomen obilježja dvadeset devetorici poginulih bošnjačkih branitelja s područja Primorsko-goranske županije. U ratu je sudjelovalo 25 tisuća Bošnjaka, od čega ih je tisuću poginulo, čulo se na svečanosti. Spomen obilježje poginulim braniteljima otkriveno je u nazočnosti predstavnika Islamske zajednice, Županije, Grada Rijeke, članova obitelji, bošnjačkih braniteljskih udruga iz Hrvatske i BiH.

- Svake godine u osmom mjesecu odlazimo u Srebrenicu, naš povijesni Vukovar, branitelji BiH, branitelji Republike Hrvatske i ne pravimo razliku između Bošnjaka, Hrvata i ostalih koji su se borili u Domovinskom ratu. Mi smo jedinstveni, ne gledamo se po naciji, vjeri – kazao je Avdo Ahmetović, predsjednik riječke Udruge bošnjaka branitelja govoreći o čvrstom zajedništvu hrvatskih i bošnjačkih branitelja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije