Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKO 6 MILIJUNA KUNA

Otvorena prva školska zgrada u Čakovcu koja nije građena javnim novcem, već donacijama

Ivica Beti
13.04.2022.
u 16:56

Slijedi gradnja kabineta za fizioterapiju i za izvođenje nastave budućih medicinskih sestara te sportska dvorana, a za to još pribavljamo potrebna sredstva - dodao je

U Čakovcu je prvi put u povijesti toga grada otvorena nova školska zgrada koja nije građena javnim novcem, već donacijama. Svečano je obilježen završetak prve faze nove zgrade Srednje škole Čakovec s pripadajućom dvoranom.

Bratoljub Horvat, predstavnik osnivača, Saveza baptističkih crkava RH, rekao je da je ta prva faza projekta vrijedna 2,9 milijuna eura koje su osigurali donatori.

- Slijedi gradnja kabineta za fizioterapiju i za izvođenje nastave budućih medicinskih sestara te sportska dvorana, a za to još pribavljamo potrebna sredstva - dodao je.

Procjenjuje se da će se još uložiti oko 3,5 milijuna eura. Na prijedlog osnivača škole gradonačelnica Ljerka Cividini četvorici donatora dodijelia je Povelju Grada Čakovca - dr. Friedheimu Lohu, Hartmutu Huehnerbeinu, Reinhardu Quastu i Klausu Brinkmanu. Školska zgrada i sportska dvorana zajedno s postojećom susjednom zgradom Pastoralnog centra bit će jedinstvena edukativno funkcionalna cjelina.

U školi će se odvijati odgojno-obrazovni rad u jednoj smjeni. Građevina se sastoji od dva funkcionalna sklopa, školske zgrade i sportske dvorane koje su međusobno povezane središnjim zatvorenim ulaznim holom, u kojoj će se smjestiti oko 450 učenika u 16 učionica, sedam praktikum učionica, specijaliziranih kabineta, knjižnice, dijela uprave škole sa zbornicom, višenamjenskog ulaznog prostora te ostalih pratećih servisnih prostorija. Srednja škola Čakovec prvu generaciju učenika upisala je školske godine 2010./2011. 

>> VIDEO HZJZ objavio: Ukida se karantena, ovo su nova pravila za kontakt s pozitivnom osobom


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije