GORSKI KOTAR

Otvoreno pismo Milanoviću: Zar Hrvatska nema potrebu očuvati svoju 'švicarsku Hrvatsku'?

Zoran Milanović
Goran Kovačić/Pixsell
17.11.2014.
u 13:34

"Način na koji se odnosite prema Gorskom kotaru pokazuje da ne samo da ne uvažavate argumente i brojke koje govore o izumiranju toga dijela Hrvatske već se čak i rugate svemu tome"

Primorsko-goranski savez podržava prosvjed Gorana i zahtjeva od predsjednika Vlade da hitno poduzme mjere kako Gorski kotar ne bi ponovno postao "hortus diaboli i terra nulus", kako se opisivao kroz povijest. U pismu upućenome premijeru Milanoviću navode kako je razvidno da Vlada ne samo da nema namjeru prihvatiti Deklaraciju o Gorskom kotaru i temeljem toga donijeti posebnu zakonsku regulativu i prateće provedbene propise, već se donosi novi zakon o regionalnom razvitku koji "ovaj nerazvijeni i na smrt osuđeni dio Lijepe naše tretira kao područje koje je čak i previše razvijeno i ne treba nikakve državne skrbi glede bržeg razvika i očuvanja života na tome prostoru".

"Zar Hrvatska nema potrebu očuvati svoju "švicarsku Hrvatsku" i donijeti potrebnu zakonsku regulativu da taj lijepi, ali surov i za život nimalo gostoljubiv dio Lijepe naše ne podrži posebnim propisima i olakšicama koje za taj kraj znače sve, a za državni proračun ne predstavljaju trošak veći od promila ili čak manje. Način na koji se odnosite prema Gorskom kotaru pokazuje da ne samo da ne uvažavate argumente i brojke koje govore o izumiranju toga dijela Hrvatske već se čak i rugate svemu tome. Ovim otvorenim pismom apeliramo na Vas i Vašu savjest i savjest članova Vlade i saborskih zastupnika", stoji u pismu PGS-a.

>> Goranski HNS-ovci protiv Zakona o regionalnom razvoju

>> HDZ: Nesposobnošću Vlade Gorski kotar doveden je u poziciju borbe za opstanak

Komentara 12

NA
Nadalinaaa
14:19 17.11.2014.

Njemu je cijela Hrvatska "paradoksalna i slučajna". Zato od njega ne očekujte razumijevanje.

MA
malimiš00
13:59 17.11.2014.

Milanoviću i ostali kukurikavci, cijela hrvatska jedva čeka da se maknete sa vlasti.

PI
pixiee
14:02 17.11.2014.

Neka ostavku da kompletno cijelo vodstvo kukuriku koalcije + Josipović. Hrvatskoj bi se vratio osmijeh na lice,a to svi želimo,zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije