PROPALI MIROVNI PREGOVORI

Ovi koridori priječe mir u Pojasu Gaze: Evo zašto se Netanyahu neće povući iz njih

22.08.2024.
u 19:19

Izraelski lider Netanyahu odbija povući vojsku iz prostora koji dijeli Pojas Gaze na sjeverni i južni dio te područja koji povezuje Gazu s Egiptom iz strateško-sigurnosnih razloga

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar kozorog
kozorog
08:12 23.08.2024.

gaza je dio države palestine, određeno rezolucijom un-a iz 48.-e. točka. ovo što izrael radi je agresija. i prestanimo već jednom zauvijek akcije palestinaca nazivati terorizmom, jer oni brane svoju zemlju. izrael se nek vrati u granice koje mu je un odredio, a ako neće, onda palestinci, arapi, imaju svo pravo vojnim putem rješavati pitanje i problem kojeg im je britanac uvalio. što bi palestinac kojeg istjeraju iz njegove kuće trebao napraviti? pomiriti se sa citatima iz biblije? zbilja? na temelju biblije i tore izrael smatra da je sva zemlja njegova. imamo li i mi neku knjigu gdje nam naš bog daje zemlju? ratom dobijeno se ratom i gubi. izrael je okupirao dio sirije, golan. kad će to vratiti? zašto nema sankcija zbog toga? svi koji zagovarate izrael zagovarate genocid koji traje od 1948-e. jordan je isto dio problema, jer je on vojskom ušao u područja određena za palestince, pa je završilo vidimo kako. uostalom, židova u današnjem izraelu nije bilo 1300 godina, sve do početka 1900-.e. otkud smo mi hrvati ono došli..? to znači da imamo pravo na neku zemlju? poljska? crvena hrvatska? kad ćemo krenuti?

AN
Antidominium
10:37 23.08.2024.

Cionisti stvaraju situaciju zbog koje se ni ne moraju povući, već će biti protjerani i tko zna šta još jer su tvrdoglavi. Krv Palestinaca teče da Palestina ne presuši.

Avatar Balcanicus
Balcanicus
20:37 22.08.2024.

Hamas je taj koji je odbio sporazum koji je bio na stolu. A Izrael mora osigurati da se 7.10. ne ponovi. Najbolji način za to je da osigura franicu Gaze i Egipta. Napravili su grešku kada su se povukli iz Gaze prije 20 godina. Napravili su grešku što su se povukli iz Libanona 1990. Sada plaćaju što su naivno vjerovali Arapima na riječ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije