U Malinskoj

Oznaka "Hrvatski otočni proizvod" 41 proizvođaču za 71 proizvod

ulje
Arhiva
10.11.2010.
u 13:48

Ovaj projekt vizualnog označavanja otočnih proizvoda oznakom “Hrvatski otočni proizvod” (HOP) Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture pokrenulo je početkom 2007.

Večeras će na prigodnoj svečanosti u hotelu Malin u Malinskoj na Krku otočnim proizvođačima biti dodijeljene makete i plakete oznake “Hrvatski otočni proizvod” za 2010. godinu.

Ovaj projekt vizualnog označavanja otočnih proizvoda oznakom “Hrvatski otočni proizvod” (HOP) Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture pokrenulo je početkom 2007. godine, kako bi potaklo otočne proizvođače u proizvodnji izvornih i kvalitetnih proizvoda. Cilj je njihovo identificiranje i distribuiranje u zemlji i inozemstvu, kako bi postali značajan izvozni brand.

Oznaku kvalitete ove će godine dobiti 41 proizvođač za 71 proizvod - maslinova ulja s otoka Krka, Raba, Brača, Korčule i Visa, vina s Hvara, Korčule i Visa, rakije i likeri s Krka, Malog Lošinja, Raba, Pelješca, Visa i Lastova, džemovi s Raba, Visa i Lastova, med s Krka, Raba i Pelješca, lavandini proizvodi s Raba i Pelješca, kozmetički proizvodi s Krka, Malog Lošinja, Raba, Brača i Visa, slastice s Cresa, Raba i Korčule, suveniri s Raba, Hvara, Mljeta i Brača, sirevi s Paga i Dugog otoka, sol s Paga i Pelješca, sušene višnje i rajčice s Visa, ručnik od domaćeg platna s Malog Lošinja, zdjele od maslinovog drva s Cresa, prva veloluška kuharica, muška narodna nošnja s Prvića, škraping s Pašmana, masline u salamuri, cvjetni domaći čaj i nakit od školjki s Raba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije