'Po trgovini je nosio nož i pištolj'

Pahoki je ovog muškarca udario bocom u glavu mjesec dana prije pokolja: 'Šivali su mi ruku, izlila se krv u mozak'

Ubojica iz Daruvara priveden u zgradu policijske uprave u Bjelovaru
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
24.07.2024.
u 12:30

Osumnjičeni je posjedovao nelegalno oružje, a policija je prema njemu od 2012. do lipnja ove godine postupala tri puta zbog narušavanja javnog reda i mira te obiteljskog nasilja. U lipnju je teže ozlijedio muškarca, a kriminalističko istraživanje tog djela nije još bilo završeno.

Javnost se sve više pita je li policija napravila grešku jer daruvarskom ubojici Krešimiru Pahokiju (51) nije provedena pretraga nakon što je u lipnju napao i teško ozlijedio poznanika. Pahoki je tada, naime, napao Damira Kusa, kojega je znao od ranije. Kus je opisao incident, rekavši da su tog dana obojica bila pod utjecajem alkohola i da je, nakon što je odgovorio Pahokiju, ovaj reagirao nasilno i udario ga staklenom bocom u glavu.

- Poznajem ga odavno. Isto smo godište. Praktički ga znam od rata. Uvijek je bio agresivniji kad popije. Volio se hvalisati. Taj dan, iskreno, i ja sam bio nacvrcan. Radio sam. I onda sam sjeo kod trgovine, zapravo tu kod vatrogasnog doma i rekoh, idem popiti još pivu. S njima, tamo je sjedilo društvo. On je počeo nešto brusiti, a svaka treća rečenica mu je bila psovka. Svima može sve reći, ali njemu se nije smjelo ništa reći jer bi se odmah naljutio. I ja sam njemu nešto grubo odgovorio jer mi je bio pun kufer. I onda me bocom u glavu. Bocom od pive. Staklenom. Hvala Bogu, imao sam kapu pa mi nije šivana glava, samo sam imao kvržice. Ali imao sam izljev krvi u mozak. Prvi CT je pokazao izljev, drugi CT, nakon par dana je pokazao da se smirilo i povuklo. Ne smijem se fizički naprezati. Evo vidite, ovo, ovdje je staklo otišlo. Šest šavova - kazao je Kus za 24sata.

Zadobio je ozljedu i na desnoj podlaktici. Vidi se veliki ožiljak. - Kad se boca razbilo, frknulo je staklo. Kao da mi je nestala svijest na desetak sekundi. Ne sjećam se ničega što se dogodilo u tih deset sekundi. Netko je rekao da mi je stavio pištolj u usta. Ja sam na kraju izjavio da pištolja nije bilo tog dana. Inače nije mahao pištoljem. Nije spominjao naoružanje. Ne znam je li tajio taj pištolj kod kuće. U posljednje vrijeme mi nismo znali ima li oružje, to sam rekao i policiji. Kad se on skinuo iz vojske prije desetak godina, znao je mahati oružjem. Po trgovini je nosio nož i pištolj, to su svi vidjeli. To je bilo prije desetak godina. Onda je nestalo takvog ponašanja, smirio se. Računao sam da možda ima naoružanje još iz vojne policije. Tog dana nije bilo pištolja, rekao sam to i policiji jučer, opet sam bio na razgovoru. Netko je to rekao, to za pištolj, ali nema suglasnosti. Fali mi tih deset sekundi, tko zna što se tada dogodilo - kaže Kus.

Dodaje da je razgovarao s policijom u Bjelovaru, neposredno nakon napada. Razgovarao je s njima i jučer, nakon Pahokijevog krvavog pohoda. - Nisam ga viđao nakon toga. Bio sam pet dana u bjelovarskoj bolnici, a od toga je prošlo već mjesec dana. Nisam praktički izlazio. On je s ekipom tu dolazio svaki dan. Žao mi je što se ovo dogodilo, žao mi je tih ljudi. Što se tiče pištolja, ne znam gdje ga je uopće mogao nabaviti. Mogao je ubiti i mene - rekao je Damir Kus za 24sata.

VEZANI ČLANCI:

Inače, zbog tragične pogibije šestero osoba u masakru u daruvarskom Domu za starije i nemoćne u Daruvaru i županiji je danas Dan žalosti, a u pakračkoj bolnici na liječenju se i dalje nalazi četvero ranjenih, od kojih je jedna osoba i dalje životno ugrožena. "Svi četvero su još u bolnici, jedan pacijent je i dalje u životnoj opasnosti, nalazi se u jedinici intenzivnog liječenja, ostali su stabilno", rekla je u srijedu ravnateljica Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana Marina Major.  Tri su pacijenta starije životne dobi, među njima i životno ugrožen, a jedan mlađe životne dobi, dodala je ravnateljica. U pakračkoj bolnici bilo je šest pacijenata, a dvoje ih je nakon pružene liječničke pomoći pušteno na kućnu njegu. 

Petero ljudi ubijeno je na mjestu a jedna je osoba podlegla ozljedama u bolnici u oružanom napadu koji je u ponedjeljak izveo umirovljeni vojni policajac Krešimir Pahoki, kojeg je policija uhitila ubrzo nakon krvavog pohoda u obližnjem ugostiteljskom objektu. Među žrtvama koje je ubio bila je i njegova majka, štićenici i djelatnik Doma.

Pahokija se sumnjiči za 11 kaznenih djela, među kojima su femicid, četiri teška ubojstva i jedno ubojstvo, zbog čeka mu je određen istražni pritvor. Osumnjičeni je posjedovao nelegalno oružje, a policija je prema njemu od 2012. do lipnja ove godine postupala tri puta zbog narušavanja javnog reda i mira te obiteljskog nasilja. U lipnju je teže ozlijedio muškarca, a kriminalističko istraživanje tog djela nije još bilo završeno. 

Ubojica iz Daruvara priveden u zgradu policijske uprave u Bjelovaru Ubojica iz Daruvara priveden u zgradu policijske uprave u Bjelovaru
1/7

Komentara 2

DR
Draconic5
13:17 24.07.2024.

Znači oni tamo nisu bili sami. Možda se ovaj zbog udarca u glavu ne sjeća, ali - valjda su uzete izjave prisutnih? Ako nitko nije vidio pištolj, zašto se onda i dalje neslužbeno priča o tome? Ili je sve odrađeno aljkavo, potukla se dva pijanca, nitko nije mrtav ni teže ozlijeđen, skrati posao?

ŠS
Štap sa glavom
12:54 24.07.2024.

E sada neka se jave policiji oni koji su vidjeli taj pištolj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije