'SPORAZUM JE DOBAR'

Pahor za preseljenje graničnog prijelaza Plovanija/Sečovlje

pahor kosor
Goran Stanzl / VLM
01.11.2009.
u 15:25

Slovenski premijer izjavio je da Slovenija ima jedinstvenu priliku da potpiše dobar sporazum o granici s Hrvatskom, riješi otvorena pitanja i izgradi dobrosusjedske odnose

LJUBLJANA - Nakon što se tijekom ovog tjedna u Sloveniji i Hrvatskoj raščiste sva nejasna pitanja oko arbitražnog sporazuma u Stockholmu će uskoro doći do njegova potpisivanja, kazao je danas slovenski premijer Borut Pahor zanijekavši glasine da "zbog eventualnog neuspješnog ishoda dogovaranja s Hrvatskom o granici razmišlja o povlačenju s premijerske funkcije".

- Sada imamo priliku da s Hrvatskom potpišemo dobar sporazum o granici i riješimo sva otvorena pitanja te izgradimo dobrosusjedstvo - kazao je Pahor.

Ocijenivši da za Sloveniju nije dobro ako granični prijelaz Sečovlje/Plovanija ostane tamo gdje je sada Pahor je dodao da su u točki B. članka 3. zapisane za Sloveniju povoljna rješenja.

Odgovarajući na izjavu hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića koji je kazao da Slovenija ne može dobiti izlaz na otvoreno more jer bi Hrvatska time izgubila granicu s Italijom Pahor je kazao da pitanje granice neće riješiti Mesić nego arbitražni sporazum u kojem je zapisano da države mogu i same riješiti bilo koje pitanje i bez arbitražnog suda

Ključne riječi

Komentara 113

ST
stefj
15:46 01.11.2009.

Pippo9 - pa neće biti prodaje, bit će poklanjanja...

GA
gabriela
15:57 01.11.2009.

pa i ja sam za to da ga se prebaci. Tamo negdje oko Trsta :)))))

LI
Libela
16:42 01.11.2009.

Ovo me podsjeća na priču o Kuginoj kući.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije