Pakistan: Policija u akciji oslobađanja policijske akademije ubila četvoricu terorista

30.03.2009.
u 09:10

Nakon osam sati talačke krize, pakistanske snage sigurnosti uspjele su preuzeti kontrolu nad policijskom akademijom koju je jutros napala naoružana skupina. Policija i vojska su tijekom borbi ubile četiri terorista, a troje je uhićeno.

Rano jutros skupina naoružanih muškaraca napala je i zauzela policijsku akademiju u istočnome pakistanskom gradu Lahoreu, pri čemu je najmanje 20 ljudi ubijeno, a još nekoliko desetaka ih je ranjeno.

Agencije javljaju da je skupina terorista naoružana ručnim bombama i automatskim oružjem napala i zauzela centar za obuku policije. Neki mediji prenose kako ovo vjerojatno nije konačan broj žrtava.

Reuters navodi da su napadači ubili najmanje 10 policajaca i da je 50 osoba ranjeno.

Talačka kriza
- Neki od napadača ušli su u centar, bacili ručne bombe i onda počeli pucati. Još se nalaze u zgradi i pucnjava i dalje traje - izjavio je jedan od svjedoka. Nije poznato nalaze li se u zgradi koje napadači drže kao taoce i policajci.

Televizijske postaje su javile da se u centru, u trenutku napada, nalazilo nekoliko stotina ljudi, kao i da su neki od napadača bili prerušeni u policajce.

Policajci i vojnici opkolili su centar iznad kojeg kruži vojni helikopter. Jedna televizijska postaja prikazala je videosnimku na kojoj se vidi kako 12 policajaca leži na zemlji, od kojih neki nisu pokazivali znakove života.

Početkom mjeseca u Lahoreu je napadnut kombi kriketske reprezentacije Šri Lanke, pri čemu je ubijeno pet policajaca iz pratnje i ranjeno najmanje osam sportaša.

(ič)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije