Petorica osumnjičenih

'Pala' uhodana ekipa trgovaca kokainom u Slavonskom Brodu

Kokain
Jurica Galoić/Pixsell
05.11.2022.
u 11:57

Policijski službenici su osumnjičene u dobi od 25, 27 i 39 godina te dvojicu 42-godišnjaka uz kaznene prijave zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama predali pritvorskom nadzorniku PU brodsko-posavske, a potom nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje.

Pripadnici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom nakon višemjesečne su istrage kazneno prijavili petoricu osumnjičenika koje se tereti za trgovinu kokainom.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni od travnja do studenoga ove godine nabavljali veće količine droge kokain, koju su na adresama prebivališta na području Slavonskog Broda i okolice, i u jednom slučaju u prostorijama ugostiteljskog objekta na području Slavonskog Broda skrivali, vagali, dodavali punila, pakirali u manje paketiće i neovlašteno prodavali većem broju kupaca na području Brodsko-posavske županije. 

U srijedu, 2. studenoga, tijekom pretrage osoba te automobila, stanova i obiteljske kuće koju osumnjičeni koriste, pronađena je manja količina kokaina te drugi predmeti koji se dovode u vezu s kaznenim djelom (mobiteli, digitalna vaga sa tragovima droge kokain i dr.).  

Tijekom pretrage, kod 42-godišnjaka je pronađeno 1,95 grama kokaina. Policija ga sumnjiči da je nabavljao veće količine ove opasne stimulativne droge i neovlašteno je prodavao.  

Utvrđeno je da je 39-godišnjak od nepoznate osobe kupovao veće količine kokaina koje je prodao u najmanje 39 navrata. Tijekom pretrage, kod istoga je pronađeno 1,20 ove droge te drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela (mobitel sa SIM karticom i digitalna vaga s tragovima kokaina).  

Također je utvrđeno da je drugi 42-godišnjak u najmanje osam navrata kupovao neutvrđenu količinu kokaina i neovlašteno ga u najmanje 10 navrata prodavao većem broju osoba. U pretrazi je kod istoga pronađeno i oduzeto 0,85 grama kokaina i mobitel.  

Nadalje je utvrđeno da je 25-godišnjak najmanje sedam puta kupio najmanje 31 gram kokaina, dok je 27-godišnjak u najmanje 10 navrata kupio neutvrđenu količinu iste droge. Obojica su također na kućnim adresama drogu skrivali, vagali, nadopunjavali punilima, pakirali u manje paketiće i dalje neovlašteno prodavali nepoznatim osobama.  

Policijski službenici su osumnjičene u dobi od 25, 27 i 39 godina te dvojicu 42-godišnjaka uz kaznene prijave zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama predali pritvorskom nadzorniku PU brodsko-posavske, a potom nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje. 

VIDEO Uhitili Brazilku na Plesu koja je progutala i pokušala prokrijumčariti 117 kapsula s 1,1 kg kokaina

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije