Na sudu u Haagu

Palestina pokreće sudski postupak protiv Izraela

palestina
Foto: Reuters/PIXSELL
02.03.2015.
u 18:11

Izraelski ministar vanjskih poslova Emmanuel Nahshon odbio je reagirati na deklaraciju koju je nazvao ''spekulativnom i hipotetskom''

Palestina će 1. travnja Međunarodnom kaznenom sudu uložiti pritužbu zbog navodnih ratnih zločina Izraela, javlja RT pozivajući se na agenciju AP.

– Jedan je od prvih koraka podnošenje pritužbe protiv Izraela zbog aktivnosti u ratu u pojasu Gaze, kazao je Mohammed Shtayyeh, član izvršnog odbora Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO).

Početkom godine Palestina se formalno priključila sudu u Haagu u procesu koji započinje 1. travnja i tako omogućila pokretanje potencijalnog pravnog postupka protiv Izraela.

Izraelski ministar vanjskih poslova Emmanuel Nahshon odbio je reagirati na deklaraciju koju je nazvao ''spekulativnom i hipotetskom''.

>> Hamas skinut s popisa terorista, Palestinu priznali uvjetno

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar viki_nuland
viki_nuland
18:32 02.03.2015.

Bilo je i krajnje vrijeme, vec 67 godina krse bezbrojne rezolucije UN (vise nego sve ostale drzave zajedno), okupiraju teritorij tri susjedne drzave (Libanona, Sirije i dva otoka Saudijske Arabije, pored Palestine kojoj onemogucavaju drzavnost vec desetljecima) i zahvaljujuci Americkom vetu i financijama rade sto ih je volja.

Avatar Abcd....
Abcd....
21:04 02.03.2015.

Bilo je i vrijeme da se sudi SAO Izraelu.

AM
amky1
20:12 02.03.2015.

Svi vladajući sjede za stolom, dogovaraju se, svoje obitelji su maknuli na sigurno a sirotinja neka gine ... Nema tu ništa niti bolje niti lošije nego je bilo do sad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije