VATIKAN

Papa Franjo mijenja zapovjednika garde

papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
03.12.2014.
u 21:00

Još nije odlučeno tko će naslijediti Anriga, ali se spominje ime sadašnjeg zamjenika zapovjednika Christophea Grafa

Papa Franjo više neće produljiti prije godinu dana istekli mandat zapovjedniku Švicarske straže Danielu Rudolfu Anrigu (42), obznanio je Osservatore Romano u broju sa sutrašnjim datumom. Vatikansko glasilo prenosi da će svoju službu, nakon šest godina, odnosno pet mandata i godinu produžetka, Daniel Rudolf Anrig zaključiti 31. siječnja 2015. godine. Na to mjesto imenovao ga je Benedikt XVI. 2008. godine.

Još nije odlučeno tko će naslijediti Anriga, ali se spominje ime sadašnjeg zamjenika zapovjednika Christophea Grafa kao mogućeg kandidata. Isto se tako nagađa da papa Franjo nije htio još jednom produljiti mandat Anrigu zbog navodnog nezadovoljstva unutar samih švicarskih stražara zbog „previše personaliziranog“ zapovjednikova upravljanja.

>> Papa Franjo: Siromašne regrutiraju teroristi

>> Papa Franjo pognute glave u Plavoj džamiji pored Velikog Muftija Istanbula

Komentara 7

PA
pacoje
22:39 03.12.2014.

druze spira !.......zivimo medju ljudima,a ljudi su neuracunljivi (ne svi) i papa pavleje imao mnogo telohranitelja oko sebe, naprimjer jedan papa nece posjetiti olako srbiju,jer tamo je nesigurno, a kada ide u neka mjesta gdje zive muslimani ima mnogo telohranitelja,rijetkotko se desi da koja poznata osoba tako popularan ide bez telohranitelja,jer onda to koriste pravi teroristi.

SP
Selektivna_pravda
22:54 03.12.2014.

Spira tvoj patrijarh nebitan u svijetu a u pašaluku možda i je neka faca

SP
Selektivna_pravda
22:54 03.12.2014.

Spira tvoj patrijarh nebitan u svijetu a u pašaluku možda i je neka faca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije