OPĆA AUDIJENCIJA U VATIKANU

Pripadnik Švicarske garde se onesvijestio, dječak došetao pa stajao kod pape Franje: 'Maleni je odvažan'

Pope Francis' weekly general audience at the Vatican
Foto: REMO CASILLI/REUTERS/PIXSELL
1/16
Autori: Vecernji.hr, Hina
17.08.2022.
u 13:15

Švicarska garda obavlja ceremonijalne dužnosti, primjerice kao počasna straža na primanjima i audijencijama

Papa Franjo danas je, kao i svake srijede, održao opću audijenciju u Vatikanu tijekom koje je pozdravio prisutne skupine hodočasnika i uputio svoj blagoslov na raznim jezicima. Na današnjoj audijenciji, jedan od pripadnika Švicarske garde onesvijestio se, no ustao je uz pomoć nekoliko muškaraca. 

Pripadnik Švicarske garde stajao je svega nekoliko metara od pape Franje koji je pomno pratio što se događa s njime.

Opća audijencija u Vatikanu
Foto: REMO CASILLI/REUTERS

Švicarska garda odgovorna je za sigurnost pape, služi kao osobna pratnja papi i kao straža Vatikana. Švicarska garda, također, obavlja ceremonijalne dužnosti, primjerice kao počasna straža na primanjima i audijencijama.

Dječak došetao dok je Papa govorio o dijalogu mladih i starih

Papu Franju oduševio je dječak koji je došetao do njega za vrijeme opće audijencije, tijekom koje je govorio o značaju dijaloga između mladih i starih.

Dječak došetao do pape Franje
Foto: REMO CASILLI/REUTERS

"Kako se zoveš? Sviđa ti se stajati ovdje?" upitao je papa Franjo dječačića koji je stao pokraj njega. No dječak mu nije ništa odgovorio, već je samo neko vrijeme stajao pokraj njega. 

"Maleni je odvažan“, rekao je Franjo osmjehnuvši se, osobito s obzirom na činjenicu da je netom govorio o važnosti dijaloga između mladih i starijih.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
13:32 17.08.2022.

Franjo ih je sve prisilio na eksperimentalnu MRNA terapiju, sad padaju kao muhe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije