'To je tragedija'

Papa osudio pedofiliju nakon novih detalja o smrti šestogodišnje Talijanke

Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
01.05.2016.
u 20:36

"Ne bismo smjeli tolerirati zlostavljanje maloljetnika"

Papa Franjo danas je pozvao na "strogo kažnjavanje" pedofila nakon što su se u Italiji pojavili novi detalji o smrti šestogodišnjakinje koju je 2014. navodno s osmoga kata bacio njezin zlostavljač.  

"To je tragedija. Ne bismo smjeli tolerirati zlostavljanje maloljetnika", kazao je Franjo, udaljivši se od pripremljenih smjernica nedjeljne poruke upućene desecima tisuća vjernika okupljenih na Trgu svetog Petra.  "Moramo štititi maloljetnike i strogo kasniti zlostavljače", rekao je Papa.

Iako pedofilski skandali potresaju i Katoličku crkvu, Papa ih nije spomenuo u nedjeljnoj poruci kako je ranije običavao.

Talijani su šokirani pojedinostima o ubojstvu šestgodišnje djevojčice koja je umrla u lipnju 2014. pošto je pala s osmoga kata zgrade u Napulju. 

Nakon što je slučaj ponovno otvoren, policija je optužila četrdesettrogodišnjeg muškarca da je djevojčicu gurnuo s balkona osmerokatnice nakon što ju je silovao. Sumnja se da ju je ubio kako ne bi progovorila o spolnome zlostavljanju. 

Muškarac koji je optužen i za maltretiranje druge djece trenutačno je u rimskom zatvoru i tvrdi da nije kriv. 

U subotu je talijanski predsjednik Sergio Mattarela pozvao da se što prije organizira sveobuhvatan i strog sudski proces.

>> Turski nastavnik osuđen na 508 godina zatvora jer je zlostavljao 10 maloljetnika

>> Josefu Dencu 20 godina zatvora zbog silovanja 11-godišnjakinje!

Komentara 15

Avatar Sunčica
Sunčica
20:56 01.05.2016.

ono što je najodvratnije u cijeloj toj priči je "omerta", tj.šutnja i solidarnost sa zločincem svih onih starijih osoba koje su znale što se djevojčici događa, ali nisu regirale fuuuj

MU
mursaos
03:52 02.05.2016.

Vjera u Boga DA. ali u "svecenstvo" manijake I pedofile NE! Koliko je zlodjela u nas pocinjeno od strane , svecenika I visokih crkvenih duznosnika. Naravno u Hrvatskoj se o tome nedaj Boze , nesmije niti spomenuti. O tajnim ,uti. O tajnim , sastancima , homoseksualaca - pedofila - svecenika. Jos uvjek , vrlo zaplaseni , vjernici u Hrvatskoj , kojih ima puno, boje se reci , sto im se dogodilo. Jer sto je vjera? Vjera znaci pouzdati se u Gospoda Boga. To znaci da vjera nije pouzdanje u neku crkvu , Vec pouzdanje u osobu, to jest u BOGA.

Avatar deziderij
deziderij
06:45 02.05.2016.

Meni je već postalo degutantno slušati sva ta silna "osuđivanja" ovog i svakog drugog pape. Papagajski ponavljaju jednu te istu šprehu ali ono što "osuđuju" nastavlja se događati i dalje i ćemu onda ovo farbanje svjetske javnosti. Ovaj još pere i ljubi noge nekim individuama i tim svojim licemjerjem o svojoj pobožnosti misli kako je zavarao svekoliki sitnozubi puk. Po meni ni svećenstvo u velikom djelu ne vjeruje u ono o ćemu bajaju ali dobro živi na račun naivnih. Da ti svećenici vjeruju u Boga, da vjeruju u zagrobni život, čistilište, pakao ili raj onda nebi činili to što čine. Nebi bili pedofili, nebi silovali nego bi bili bogobojazni i normalni ljudi. Ovako su tek opća sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije