IMAO PROBLEMA S DISANJEM

Papa se našalio nakon izlaska iz bolnice: 'Još sam živ'

Pope Francis visits Kazakhstan
Foto: PAVEL MIKHEYEV/REUTERS
1/3
01.04.2023.
u 11:05

Papa Franjo dobroga je zdravlja za svoje godine, ali posljednjih godina povremene mu boljetice otežavaju život

Papa Franjo napustio je u subotu bolnicu Gemelli, nakon liječenja infektivnog bronhitisa. "Još sam živ", našalio se Papa (86) izlazeći iz bolnice. Vatikan je u petak potvrdio da će papa Franjo u subotu napustiti bolnicu i predvoditi misu na Cvjetnu nedjelju 2. travnja na Trgu svetog Petra.

Sveti Otac u srijedu je primljen u rimsku bolnicu gdje je primio antibiotsku terapiju. Papa, koji ima više zdravstvenih problema, u bolnicu je bio primljen zbog problema s disanjem.

Inače, papa Franjo dobroga je zdravlja za svoje godine, ali posljednjih godina povremene mu boljetice otežavaju život. Inače boluje od povremenog išijasa, koji ga je prije nekoliko godina tako snažno bolio da je rekao kako nikome ne bi poželio tu bol. Nakon toga je uslijedila operacija crijeva, a poslije nje javili su se jaki bolovi u koljenu koji su ga isprva primorali na korištenje lifta čak i u vatikanskoj bazilici sv. Petra, da bi se na kraju morao kretati isključivo u invalidskim kolicima, jer više nije mogao samostalno hodati. No, kako je rekao u svojem ležernom stilu: "Crkva se ne vodi koljenom, nego glavom", pa ga to nimalo ne smeta u upravljanju Petrovom lađom.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije