ŽUČNA BITKA

Penava uoči izbora u DP-u: Ćipe ima podršku većine Hrvatske

storyeditor/2024-08-24/dp.jpg
Foto: Josip Mikacic/PIXSELL
1/18
24.08.2024.
u 18:36

U onom Penavinu najistureniji je i najglasniji saborski zastupnik te stranke Stipo Mlinarić Ćipe, koji se natječe za mjesto zamjenika šefa stranke, dok je uz samog Radića u tom taboru najgovorljiviji predsjednik zagrebačke podružnice DP-a Igor Peternel.

Jučer, točno tjedan dana prije unutarstranačkih izbora koji bi mogli zapečatiti još jedan raskol u Domovinskom pokretu, koji je kao koalicijski partner HDZ-u od proljeća dio vlasti, vodstvo te stranke predvođeno njezinim predsjednikom Ivanom Penavom okupilo se u Dugoj Resi. Iako je to bila prilika da se još jednom osvrne na postignute rezultate nacionalnih i EU parlamentarnih izbora, glavna tema tog okupljanja bila je ono što se u toj stranci događa već nekoliko mjeseci, a kulminiralo je posljednjih dana, kada je sukob dviju struja postao otvoren, javan te iz dana u dan sve žučniji.

Dovelo je to do toga da se Penavi, koji želi ostati čelnik i nakon izbora iduće subote, kao izravni i najžešći protukandidat suprotstavio njegov zamjenik Mario Radić, kojeg se i dosad doživljavalo kao nekoga moćnog tko iz pozadine vrlo često vuče ili pokušava vući konce. Stoga javnost ovih dana svjedoči unakrsnoj verbalnoj paljbi koju izmjenjuju ne samo Penava i Radić nego i oni koji su se svrstali bilo u jedan, bilo u drugi tabor.

U onom Penavinu najistureniji je i najglasniji saborski zastupnik te stranke Stipo Mlinarić Ćipe, koji se natječe za mjesto zamjenika šefa stranke, dok je uz samog Radića u tom taboru najgovorljiviji predsjednik zagrebačke podružnice DP-a Igor Peternel. Sasvim očekivano, jučerašnje okupljanje u Dugoj Resi, kojem su prisustvovali i neki od DP-ovih ministara, saborskih zastupnika i državnih tajnika, bila je prilika da Penava stranačkim suparnicima i očito ljutim neprijateljima pošalje još jednu poruku iznova ih optužujući za raskol.

– Sve ovo što ovih dana iščitavamo iz izjava nekoliko pojedinaca iz DP-a koji su prešli crtu dobrog i lijepog ponašanja te ponašanja zadanog stranačkim statutom služi na čast ljudima i razotkriva tko su i što su oni zapravo te kakve su im programske odrednice. A one su rušilačke u odnosu na DP, istraživanja ratnih zločina i heroja Domovinskog rata – poručio je Penava jučer Radiću i ekipi dodajući da Stipo Mlinarić, unatoč napadima koje doživljava, ima "apsolutnu, stopostotnu podršku" ne samo svih onih iz DP-a koji su se okupili u Dugoj Resi nego i podršku "većine Hrvatske". 

>>> FOTO Druženje članova Domovinskog pokreta

storyeditor/2024-08-24/dp.jpg
1/18

Komentara 5

VO
volimnju
13:47 25.08.2024.

od kud to tebi da on ima podršku većine hrvatskih građana?

Avatar as041058
as041058
00:15 25.08.2024.

Nema,prevario si se. Ne možeš znati što je u glavama većine ljudi u Hrvatskoj.

BA
Barba56
22:02 24.08.2024.

Cipe je imao podrsku vecine Hrvata , da li je jos uvijek ima ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije