Odluka Vlade

Petrol podržava odluku Vlade Republike Hrvatske o povećanju marži na gorivo

12.08.2024.
u 21:06

Ova odluka, donesena u kontekstu pada cijena nafte na globalnom tržištu, predstavlja značajan korak prema stabilizaciji tržišta i poticanju daljnjih ulaganja u hrvatski energetski sektor, kažu u Petrolu

Grupa Petrol izražava podršku Vladi Republike Hrvatske za današnju odluku o povećanju najviše dopuštene marže na gorivo za 3 centa po litri. Ova odluka, donesena u kontekstu pada cijena nafte na globalnom tržištu, predstavlja značajan korak prema stabilizaciji tržišta i poticanju daljnjih ulaganja u hrvatski energetski sektor.

Tijekom najveće energetske krize, Vlada Republike Hrvatske pokazala je iznimnu odgovornost i brigu za građane i gospodarstvo, održavajući niske marže na gorivo kako bi se ublažila financijska opterećenja. U trenutnim uvjetima, povećanje marži omogućuje trgovcima naftnim derivatima, uključujući Petrol, da usmjere dodatna sredstva u projekte koji podržavaju energetsku tranziciju i gospodarski rast. Grupa Petrol naglašava da će povećanje marži biti provedeno uz maksimalnu transparentnost, čime se doprinosi poboljšanju kvalitete usluga i podršci lokalnoj zajednici bez negativnih posljedica za potrošače.

Grupa Petrol zahvaljuje Vladi Republike Hrvatske, osobito premijeru Andreju Plenkoviću i ministru Anti Šušnjaru, za njihovu stratešku podršku. Ova odluka o prilagodbi marži doprinosi stabilizaciji cijena goriva i omogućava nastavak ključnih ulaganja u energetski sektor. Time se osiguravaju dugoročne koristi za gospodarstvo i okoliš. Grupa Petrol ostaje predana suradnji s Vladom RH i svim relevantnim dionicima u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije