Istraga

Petrović za izlazak iz pritvora nudi jamčevinu od 2 milijuna kn

Blaž Petrović
Vjesnik/Pixsell
09.12.2009.
u 18:10

Blažo Petrović, za kojim je bila raspisana tjeralica te se osam mjeseci skrivao u BiH, u utorak se samo pojavio na sudu i predao.

Blažo Petrović (48), kojeg USKOK sumnjiči za zloporabu položaja i ovlasti kojom je protupravno stekao 9,6 milijuna kuna, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nešto manje od dva sata iznosio svoju obranu.

Blažo Petrović, za kojim je bila raspisana tjeralica te se osam mjeseci skrivao u BiH, u utorak se samo pojavio na sudu i predao. Kako mu je već ranije određen pritvor, zaprimljen je te odveden u zatvor u Remetincu.

U pritvor je vraćen i jučer nakon što je pred istražnim sucem Zdenkom Posavcem iznio obranu u kojoj je porekao djela za koja ga terete.

Njegov branitelj Željko Žganjer kazao je da je obrana predložila ukidanje pritvora, a zauzvrat nudi jamčevinu od dva milijuna kuna. O tom prijedlogu obrane istražni sudac će odlučiti sljedećih dana, nakon što se o tome očituje i USKOK.

Ključne riječi

Komentara 2

MM
Mladen Miletić
20:58 09.12.2009.

Petrović za izlazak iz pritvora nudi jamčevinu od 2 milijuna kn.. On je na vrijeme trebao i to pravima ponuditi. Čemu toliko nudi ? Znamo da e za drmnuti 96 milona dolara dobije 7,5 kada se 30% oduzme na dobroo vladanje je kazna 1 godina za 20 miliona dolara , koliko je onda za milion i pol mjesec ili dva zatvora maksimum.. Ako smo svi isti pred zakonom i ako je zakon isti za sve.......

MM
Mladen Miletić
23:43 09.12.2009.

Koliko bi trebao da sjedi u Hrvatskom zatvoru zato što je došao duže od Bosanskog zločinca misle vjeruju neki.? Pravičnost nepoznamo još ili ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije