Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Pijani načelnik Vrbovskog 2019. službenim vozilom sletio s ceste, policajci i pročelnica to prikrili

Predsjednik Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Delnica
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
20.06.2024.
u 09:34

Nakon nesreće je sastavljen zapisnik, u kojem je neistinito navedeno da se prema Marini Tonković postupalo nakon nesreće, iako ona nije bila na mjestu događaja. Ona je taj zapisnik i potpisala, a sastavljeno je i lažno izvješće ophodnje

Trojica policajaca - Denis Nikolaus, Marijan Maljevac i Nenad Brbote te Marina Tonković, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Vrbovskog  optuženi su za zloporabu položaja i ovlasti i krivotvorenje dokumenata, a optužnicu je protiv njih podigao USKOK. Riječ je o događaju koji se zbio pomalo  davne 2019., kada je Dražen Mufić, gradonačelnik Vrbovskog, službenim vozilom sudjelovao u prometnoj nesreći u alkoholiziranom stanju, a četvorka koja je sada optužena je napravila sve što je mogla, kako bi spriječila  da gradonačelnik zbog toga bude prekršajno prijavljen i kažnjen.

USKOK u optužnici navodi da su trojica policajaca 19. rujna 2019. u Vrbovskom, svojim postupanjem spriječili da se točno utvrde sve okolnosti nesreće u kojoj je sudjelovao Mufić i to kako bi spriječili da bude prekršajno kažnjen. Naime, dvojica policajaca koja su bila u autoophodnji na mjestu događaja utvrdili su da je gradonačelnik u alkoholiziranom stanju upravljao službenim vozilom i sletio izvan kolnika, nakon čega je napustio mjesto događaja. Policajci se terete da to mjesto događaja nisu osigurali, niti su obavili očevid, iako su znali da je u nesreći sudjelovalo vozilo u vlasništvu Grada Vrboskog te da se za počinjeni prekršaj može izreći zaštitna mjera zabrane upravljanja  vozilom i negativni prekršajni bodovi.

Dvojica policajaca koja su bila u autoophodnji, terete se i da su u dogovoru s Marinom Tonković, njoj ispisali upozorenje te je tako prekršajno kaznili, iako su znali da ona nije skrivila nesreću. Prema USKOK-ovoj optužnici, kako bi stvorili privid da je ona upravljala vozilom, provjeravana je u Informacijskom sustavu MUP- a te je alkotestirana.

POVEZANI ČLANCI:

Nakon toga je sastavljen zapisnik, u kojem je neistinito navedeno da se prema Marini Tonković postupalo nakon nesreće, iako ona nije bila na mjestu događaja. Ona je taj zapisnik i potpisala, a sastavljeno je i lažno izvješće ophodnje u kojem je neistinito navedeno da je Marinka Tonković upravljala službenim vozilom. I na koncu, policajci su o svemu tome, neistinito, izvijestili i svojeg neposredno nadređenog  načelnika Policijske postaje Vrbovsko.

>> VIDEO Veliki požar u Zaprešiću: Gusti crni dim nadvio se iznad grada

Komentara 8

PO
podravina
11:35 20.06.2024.

Ivana Jakelic, jesi li mozda slucajno saznala iz koje je stranke onaj suprug bankarice sa Sjevera, tocnije iz Cakovca, koja je "maznula" 1,8 Mil, € iz Banke u kojoj je 2radila".

JO
jocoudriga
09:01 21.06.2024.

Šarmantan lik. Mogao bi biti glumiti zavodnike.

Avatar Moodleen
Moodleen
16:28 20.06.2024.

Znači nije hadezejac kad to nije barem tri put istaknuto i boldano.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije