BIT ĆE ZANIMLJIVO

PITANJE DANA Može li Selak Raspudić u predsjedničkoj utrci pobijediti Milanovića?

Foto: PIXSELL
1/5
22.07.2024.
u 10:59

U borbu za mandat na Pantovčaku ući će saborska zastupnica koju bi mogao podržati širok spektar stranaka na desnom centru i na desnici

Osmi puta od hrvatske neovisnosti izaći će Hrvati na birališta u sklopu predsjedničkih izbora krajem ove godine. Nakon parlamentarnih i europskih, treće izbore u 2024. godini mogla bi obilježiti prava borba, potencijalno i u drugome krugu. Zoran Milanović brani Pantovčak, a osvojiti ga pokušava Marija Selak Raspudić. Ona je ovoga ponedjeljka najavila svoju kandidaturu za predsjednicu - drugu nakon Kolinde Grabar Kitarović koja je svoj mandat obnašala u razdoblju od 2015. do 2020. godine. Može li Selak Raspudić pobijediti Milanovića, pitanje je to kojim će se hrvatska politička scena baviti u tjednima koji dolaze.

Podsjetimo, Selak Raspudić je nakon parlamentarnih izbora zajedno sa svojim suprugom Ninom Raspudićem izašla iz Mosta. Marija je, doduše, i u prošlom sazivu sabora bila nezavisna, ali na listi Mosta, dok će ubuduće oboje pripadati sve većoj skupini zastupnika koji u Sabor uđu kroz neku stranku, pa završe kao nezavisni. Gledano iz današnjeg rakursa, nije nemoguće da se Selak Raspudić odlučila na nestranačku pripadnost upravo zato da bi se posvetila radu oko predsjedničke kandidature.

Može li Marija Selak Raspudić pobijediti Zorana Milanovića?

- Pasivnost svih parlamentarnih stranaka oko isticanja izazivača aktualnom predsjedniku potakla je stvaranje nezdrave političke atmosfere neopravdanog straha od konfrontacije sa Zoranom Milanovićem, dakle predaje i prije početka same utrke i to u situaciji u kojoj sva istraživanja pokazuju kako dvije trećine naših građana želi novu osobu na Pantovčaku - rekla je Selak Raspudić u svom intervjuu prilikom isticanja kandidature.

Selak Raspudić je već početkom mjeseca najavila mogućnost da se kandidira:

- "Koliko vidim, trenutno sam i jedina ozbiljna osoba u državi koja to doista i misli i u tom smislu sam i rekla da ću se, ukoliko osiguram osnovnu logistiku, i kandidirati". "Ja doista vjerujem u ono što radim i mislim da je to presudno. Ja vjerujem u institucije RH, spremna sam ih reformirati i ozbiljno raditi unutar tih institucija", poručila je. 

Komentara 2

ME
Melada
13:05 22.07.2024.

Ako mu je protovnica po dogovoru onda ga ne moze pobijediti! U svakom drugom obliku bolje ona nego on u svakom pogledu!!!

Avatar southman
southman
11:37 22.07.2024.

Pa on ju je kandidirao !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije