vrh vranilac

Planinarke se držale za stablo na rubu provalije, brzom intervencijom HGSS-a spašene

Karlovac: Održana terenska vježba potrage i spašavanjea stanovnika nakon potresa
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
20.02.2023.
u 20:38

Iz HGSS-a još su dodali da Kalnik postaje sve popularnije odredište planinara i penjača, a samim time povećava se i rizik od ozljeda.

Dvije planinarke, koje su se kretale u grupi od četiri osobe, su se prilikom uspona na vrh Vranilac sa sjeverne strane odsklizale sa staze i zaustavile na rubu dvadesetmetarske provalije. Pridržavale su se za stablo. Zahvaljujući brzoj intervenciji dvojice dežurnih HGSS-ovaca one su za 20 minuta spašene i izvučene na sigurno, čime je izbjegnuta veća tragedija, objavio je HGSS

Osim nekolika modrica većih ozljeda nije bilo. Iz HGSS-a još su dodali da Kalnik postaje sve popularnije odredište planinara i penjača, a samim time povećava se i rizik od ozljeda. Stanica Koprivnica stoga provodi redovna vikend dežurstva kako bi u što kraćem vremenu mogla ukazati pomoć svima koji se na tom području nađu u nevolji.

VIDEO: Pogledajte kako izgleda akcija spašavanja HGSS-a u Cetini

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije