Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI DAN ŠKOLE

Plenković čestitao školarcima: 'Svima želim uspješnu i plodonosnu novu pedagošku i školsku godinu'

Andrej Plenković sudjeluje na 17. Strateškom forumu na Bledu
Foto: Ziga Zivulovic jr.
1/2
05.09.2022.
u 11:15

Kako je napisao premijer, ''sustavno i kvalitativno unaprjeđenje odgojno-obrazovnog rada ostaje temeljni cilj Vlade''

Danas je prvi dan nove školske godine za više od 460.000 školaraca, povodom čega je čestitku uputio i premijer Andrej Plenković. 

''U novoj pedagoškoj i školskoj godini djeci i učenicima želim puno marljivosti, odlučnosti i kreativnosti!''. napisao je na Twitteru.

''Uz vaše roditelje, odgojitelje, učitelje i nastavnike, stručne suradnike i ravnatelje, stjecat ćete nova znanja i vještine'', dodao je. 

Kako je napisao, ''sustavno i kvalitativno unaprjeđenje odgojno-obrazovnog rada ostaje temeljni cilj Vlade''.

''U tom duhu svima želim uspješnu i plodonosnu novu pedagošku i školsku godinu!'', napisao je. 

Inače, na prve praznike učenici će ići 31. listopada, kada počinje jesenski odmor, s kojega se na nastavu vraćaju 2. studenoga. Prvi dio zimskoga odmora počinje 27. prosinca i traje do 5. siječnja, a drugi dio zimskoga odmora traje od 20. do 24. veljače.

Proljetni odmor bit će od 6. do 14. travnja. Nastavna godina završava 21. lipnja, a za učenike završnih razreda srednjih škola 26. svibnja.

>> VIDEO Eurostat: U Hrvatskoj zabilježen blagi rast nezaposlenosti, u EU blagi pad

Komentara 2

DR
Drinko
16:02 05.09.2022.

CNN-ov medicinska analitičarka dr. Leana Wen, koja je dvije godine bila jedna od najžešćih zagovornica maski i maski u školama, sada priznaje da je tjeranje djeteta da ih nosi štetilo njegovom razvoju. Wen je prije nekoliko mjeseci počela priznavati daa maske ne djeluju na zaustavljanje širenja COVID-a, nadalje izjavljujući da bi se “odluka o nošenju maske trebala prebaciti s vladinog mandata na osobni izbor”.

ŠV
Švapski
12:35 05.09.2022.

To je dobra vijest za sve! Vaš premijer ovdje izražava ono što je odlučujuće za budućnost Hrvatske: unapređenje odgojno-obrazovnog rada. Nažalost, u Hrvatskoj se kao stranac premalo čuje o tim građanskim vrlinama. Za mene su ovaj čovjek i njegova vlada prvi koji ne mirišu na Balkan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije