SUČELJAVANJE

Plenković izaziva Bernardića u ring u kojemu je jači

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao na sjednici HDZ-a Međimurske županije
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
12.06.2020.
u 11:57

Na poziv HDZ-a, iz SDP-a su odgovorili pitanjem: 'Tko je Plenković da uime HRT-a poziva na sučeljavanje prije početka kampanje'

Početni entuzijazam nakon odluke da će na parlamentarne izbore u srpnju u HDZ-u je splasnuo nakon anketa koje su pokazale da je borba za drugi mandat puno neizvjesnija nego što su u ovoj stranci očekivali. Dapače, podaci iz internih anketa rađenih po izbornim jedinicama, kako se može čuti u stranačkim kuloarima, pokazuju čak da bi SDP-ova koalicija mogla za nekoliko mandata iza sebe ostaviti HDZ. Stoga sada iz HDZ-a stižu vijesti o angažmanu nekih "zaboravljenih asova", poput Antona Klimana, ministra u vladi Tihomira Oreškovića, koji je 2016. polučio dobar rezultat u osmoj izbornoj jedinici, a u stranci se nadaju da bi im izborne šanse mogla povećati i personalizirana kampanja, u kojoj bi "povukao" šef stranke i Vlade Andrej Plenković u direktnom srazu s prvim SDP-ovcem Davorom Bernardićem. Visoki stranački dužnosnici uvjeravaju nas tako da u HDZ-u ne vlada pesimizam, ali da su oprezni oko procjene izbornog rezultata, između ostalog i zato što SDP na izbore ide u širokoj koaliciji, dok HDZ izlazi samostalno.

– U egalu smo, izbori će biti neizvjesni, no pred nama je još gotovo mjesec dana u kojima se stvari mogu stubokom promijeniti. Neće biti lako, ne podcjenjujemo protivnika, ali službena kampanja, kada počne, bit će personalizirana i uvjeren sam da Plenković tu može povući u srazu s Bernardićem – kaže izvor iz najužeg stranačkog vodstva.

>> VIDEO Andrej Plenković i Davor Bernardić najizgledniji kandidati za hrvatskog premijera

Da će HDZ u kampanji nastojati iskoristiti slabosti Davora Bernardića, pokazuje i taktika koju stranka primjenjuje u posljednjih nekoliko dana, otkako optužuju Davora Bernardića za kukavičluk, tvrdeći da bježi od televizijskih debata sa šefom HDZ-a. Teren za ovu priču pripremio je sam Plenković, koji je prije tri dana u Puli pozvao Bernardića na sučeljavanje na HTV-u.

– Pristao sam na sučeljavanje 16. lipnja na HTV-u, prije samog početka kampanje. Stoga pozivam i Bernardića da dođe na to sučeljavanje pa da Hrvatska vidi što to on nudi Hrvatskoj, a što ja, kao predsjednik HDZ-a i Vlade. Tada ćemo konačno razgrnuti i razotkriti sve floskule, odnosno tanke i šuplje priče koje Bernardić i njegova ekipa puštaju u eter, ne samo u kampanji nego i u protekle četiri godine – poručio je Plenković.

Na njegove riječi iz SDP-a su uzvratili pitanjem tko je Plenković da uime Hrvatske radiotelevizije poziva Bernardića na sučeljavanje prije početka službene kampanje. Glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas putem Facebooka izvijestio je da je predsjednik SDP-a Davor Bernardić već potvrdio sučeljavanja dogovorena za 29. lipnja na RTL-u i 3. srpnja na Novoj TV, a s HRT-om pregovaraju da to bude za vrijeme trajanja službene kampanje. Pritisci na Bernardića iz HDZ-a, međutim, nastavili su se. Na HDZ-ovu su profilu prozvali čelnika SDP-a da je "podvio rep i pobjegao u mišju rupu", a SDP da se kampanja stranke svodi na taktiku "udari, slaži i bježi".

– Bernardić je pobjegao s prvog sučeljavanja, izvlači se da nije dobio poziv. Lako je biti sam na presici i čitati što vam napišu. Dođi u studio, sučeli se s onim tko te izaziva, to je najnormalnije – nastavio je jučer na N1 potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković pa je očito da je riječ o taktici od koje HDZ još neko vrijeme ne namjerava odustati.

Komentara 5

BK
Branimir Krešimir
12:48 12.06.2020.

Mislim da je Plenković svakako u prednosti,prvenstveno zbog svojih prijateljskih veza sa čelnicima u EU ,o kojima ovisi odobravanje financijskih sredstava koje dobiva Hrvatska i možemo biti sretni da Bernardić ne vodi Hrvatsku.

MI
michael29
18:37 12.06.2020.

Plenkovic i njegovi zetoncici sposobni su za kradjy ove drzave i njezine gradjane.Neka se bolje sakrije u t or.I neka vidi sta mu je bivsa clanica ZLOCINACKO KORUMPIRANNO LOVSKOG HDZ napravila.

NJ
njonjica
12:22 12.06.2020.

Pravo je pitanje jel' koga uopće i zanima njihovo sučeljavanje. Plenković je pokazao da je jedino sposoban za igranje žetončićima, dok je Bernardić pokazao da je jedino sposoban za šale na račun alpinizma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije