INTERVJU ZA HRVATSKI RADIO

Plenković: Milanović prstom nije mrdnuo da Hrvatima bude bolje zadnje četiri godine

Zagreb: Dolazak članova HDZ-a na sjednicu šireg Predsjedništva stranke
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/3
14.09.2024.
u 15:43

Što se tiče raskola Domovinskog pokreta koji je vladajuću većinu doveo na tankih 76 ruku, Plenković navodi kako im ''više vrijedi 76 pouzdanih i stabilnih nego 150 drugih''

Premijer Andrej Plenković gostovao je u emisiji Hrvatskog radija 'Intervju tjedna' te komentirao rast kreditnog rejtinga, jesenski paket vladinih mjera, ali i nadolazeće predsjedničke izbore i predsjednika Zorana Milanovića. Zbog rasta gospodarstva Plenković kaže kako ''ne radi samo onaj tko se zaista ne želi dodatno potruditi da ga nađe jer posla u Hrvatskoj ima''. 

- Zaposlenost puno gore, nezaposlenost dolje, BDP rast gore, a inflacija dolje. To je slika Hrvatske danas s ogromnim projektima koje realiziramo i zato oni to vide, poručio je Plenković, dodajući da se ne radi samo o uspjehu Vlade, već i "gospodarstva i svih aktera koji se trude da u Hrvatskoj bude bolje".

Što se tiče raskola Domovinskog pokreta koji je vladajuću većinu doveo na tankih 76 ruku, Plenković navodi kako im ''više vrijedi 76 pouzdanih i stabilnih nego 150 drugih''. Odgovarajući na pitanje o porezu na nekretnine, Plenković je naveo kako ga imamo već u obliku poreza na kuće za odmor, a spada u domenu lokalnih poreza. Potom se dotaknuo predsjednika Milanovića.

- Milanović prstom nije mrdnuo da Hrvatima bude bolje zadnje četiri godine. Mi za razliku od njega neće kreirati izvanrednu atmosferu. Mi smo ti koji su jamci stabilnosti. Najveća šteta njegova mandata je politički primitivizam i divljaštvo. Dragan Primorac, kandidat kojeg podržava HDZ, u idealnoj je situaciji da se kandidira za takvu dužnost - komentirao je.

POVEZANI ČLANCI:

Kratko je prokomentirao i odabir Ustavnih sudaca, navodeći kako oni još nisu odabrani jer oporba ima ''svojih drugih bitnih tema danas'', misleći na unutarstranačke izbore u SDP-u.  Dodao je kako ima puno kandidata.

-  Ima ih 65 koji žele biti istrošeni kuhinjski elementi - poručio je, misleći na izjavu Milanovića. 

>> VIDEO Ministrica vanjskih poslova Rumunjske poklonila kravatu svom kolegi Grliću Radmanu

Komentara 24

DM
D'Mich
19:27 14.09.2024.

Slažem se da je Milanović gubljenje vremena i tu se nema šta dodati, Ali zašto si našao ovog protukandidata? Mislim da si imao i puno boljih izbora, a stavjanje ovog sliči nekom dgovoru.

BH
BHHrvat
17:46 14.09.2024.

Može li se vidjeti negdje zbog kojeg posta je netko isključen na komentare za određene dane.... Ili to VL radi bez obrazloženja

ED
edgar2
17:12 14.09.2024.

Hrvatska je sada na 76% prosjeka razvijenosti EU-a, Premijer očekuje da ćemo na kraju njegova mandata biti na 84% prosjeka EU....Da bi se to ostvarilo BDP treba narasti za preko 8 milijardi €...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije